cover image
Egyéb

Indul az Euro Kupa a Fradival és a BVSC-vel

2016. október 12. 17:41

Splitre és Kassára figyelünk először az Euro Kupában, a második számú európai kupasorozat első selejtezőkörében.

Idén jóval vérmesebb reményeink vannak az Euro Kupát illetően, elvégre a Ferencváros játékerejét ismerve a csapat sokáig viheti, mint ahogyan a nemzetközi porondra hosszú idő után visszatérő BVSC is szépen teljesíthet a sorozatban. Mindezen szereplés első lépcsőfoka a hétvégi, négy helyszínen zajló első selejtezőkör.

A Ferencváros Splitbe utazik, ahol a POSK Split és a német Bayer Uerdingen lesz az ellenfele. A zöldek csütörtökön délelőtt ülnek buszra. Varga Zsoltot kérdeztük:

A Fradi sokáig menetelne (Fotó: Fehér Kálmán)

A Fradi sokáig menetelne (Fotó: Fehér Kálmán)

„Nem tűnik talán szerénytelennek, ha azt mondom, hogy mi vagyunk a legesélyesebbek a továbbjutásra, és a csapatok erősségét tekintve is mondhatom, hogy első helyen szeretnénk továbblépni. Jól sikerült a csapat felkészülése, egyedül az nehezítette a dolgomat, hogy vannak kisebb betegségek, sérülések. Tóth Marcinak volt megfázása, Jansik Szilárdnak és Dőry Farkasnak valamilyen vírussal kellett megbirkóznia, Varga Daninak is elkezdett fájni a válla, szóval kisebb problémák akadtak az elmúlt napokban. Az Uerdingennel kezdünk, igazi németes vízilabdára számítok tőlük, akik az első pillanattól az utolsóig küzdenek majd. A Split egy fiatal csapat, a horvát pólót nem kell bemutatni senkinek, hazai medencében lesznek, brusztos, harcos meccsre számítok ellenük. Nincs jelentősége annak, hogy csak két mérkőzésünk lesz, elég nagy sorozatban vagyunk, tehát ez csak egy körülmény, ebből a két meccsből kell továbbjutnunk”
– vezette fel az utat a Ferencváros-PQS Waterpolo vezetőedzője.

A BVSC több mint tíz év után szerepel ismét európai porondon, erre nagyon büszke a vezetőedző, aki a klubnak is köszönetet mondott, amiért előteremtették a feltételeket az Euro Kupa-induláshoz. Kassára utaznak a zuglóiak, Märcz Tamás bizakodó.

„A csapatok feltérképezése után azt mondhatjuk, hogy a Canottieri Napoli lesz a legnagyobb riválisunk. Az olaszokkal nemrég játszottunk is, igaz, egy tengerben rendezett tornán, pár héttel ezelőtt. Jól ismerem a csapat vezetőedzőjét, aki évek óta építgeti ezt a társaságot. Jó csapat, gyors játékosokkal, köztük rutinos pólósokkal, náluk játszik Baraldi és Giorgetti is, valamint az olasz válogatott oszlopos fiatal tagja, Alessandro Velotto. Emellett van három utánpótlás-válogatott is a csapatban, akik ott voltak a junior Eb-n. Rögtön velük kezdünk, remélem, az a meccs a csoportgyőzelemről dönt majd. Az biztos, hogy nem lesz egyszerű dolgunk ellenük, de egy ideje már rájuk készülünk. Nem is nézünk most tovább, csak a pénteki meccsig. A Kassa és a Kotor nyilván gyengébb játékerőt képvisel a nápolyiaknál, de a Primorac játékosai egy évvel idősebbek lettek azóta, hogy tavaly ilyenkor a Ferencváros és a Szeged simán legyőzte őket. Igazoltak egy montenegrói válogatott védőt is Petrovics személyében, szóval ellenük is oda kell figyelni. Szerencsére mindenki egészséges a csapatból, azt látom, nagyon motiváltak is a játékosaim. Már a tavalyi szezon végén lehetett érezni, hogy foglalkoztatja őket az európai indulás, most pedig már kezdenék is az első meccset. Reálisnak gondolom a továbblépést, ezen leszünk” – foglalta össze Märcz Tamás.

A csoportok:

A csoport (Aix en Provance): Montpellier (francia), Shturm (orosz), Pays S’aix Natation (francia), Mladost Zagreb (horvát)
B csoport (Split): POSK Split (horvát), FTC-PQS Waterpolo, Bayer Uerdingen (német)
C csoport (Kassa): BVSC-Zugló, Canottieri Napoli (olasz), Hornets Kosice (szlovák), Primorac Kotor (montenegrói)
D csoport (Nápoly): Posillipo Napoli (olasz), PSC Potsdam (német), CN Terrassa (spanyol), KInef Kirishi (orosz)

Ez Euro Kupa 1. selejtezőkörének programja:

Október 14., péntek:


Montpellier-Shturm – 18.00
Pays D’Aix Natation-Mladost Zagreb – 20.30

Bayer Uerdingen-FTC PQS Waterpolo – 19.30

BVSC-Zugló-Canottieri Napoli – 18.00
Hornets Kosice-Primorac Kotor – 19.30

Posillipo Napoli-Potsdam – 19.00
Terrassa-Kirishi – 20.30

Október 15., szombat:

Montpellier-Mladost Zagreb – 17.30
Pays S’Aix Natation-Shturm – 19.00

POSK Split-Bayer Uerdingen – 19.30

Primorac Kotor-Canottieri Napoli – 18.00
Hornets Kosice-BVSC-Zugló – 19.30

Kirishi-Potsdam – 19.00
Posillipo Napoli-Terrassa – 20.30

Október 16., vasárnap:

Mladost Zagreb-Shturm – 10.00
Pays D’Aix Natation-Montpellier – 11.30

POSK Split-FTC PQS Waterpolo – 11.00

Hornets Kosice-Canottieri Napoli – 9.30
BVSC-Zugló-Primorac Kotor – 11.00

Potsdam-Terrassa – 9.30
Posillipo Napoli-Kirishi – 11.00

A csoportokból két együttes jut tovább a következő körbe.

-ds-
Vízilabda hírek
euro kupa
ftc
BVSC