cover image
Egyéb

Vári Attila az új ligaelnök

2016. október 12. 14:21

„Örülök, hogy többedmagammal vissza tudunk adni valamit abból, amit kaptunk ettől a sportágtól” – mondta a kétszeres olimpiai bajnok, akinek munkáját alelnökként segíti a korábbi vezető, Tóth Sándor, valamint a szintén alelnöknek választott Biros Péter.

Hogy jó őket mindig látni, nem kérdés – lásd vasárnapi, egri gála, amelyen Biros Péter hivatalos búcsúmeccsén jöttek össze szórakoztatni a közönséget, szórakoztatni önmagukat. Nevettek, mosolyogtak, varázsoltak. No, jó nem, mint tizenöt-tíz-öt éve, de ez is legalább annyira megdobogtatta a szíveket.

A szentimentális felvezetés után az aktualitás momentán a keddi tisztújító ligaülés adja. A klubok érdekeit képviselő testületben ugyanis új elnököt választottak, aki nem más, mint Sydney és Athén olimpiai bajnoka, Vári Attila. Tekintettel arra, hogy a Magyar Vízilabda Szövetség tisztújító közgyűlésén (2016. október 22.) elnökségi tagnak hagyományosan az elnököt, illetve a két alelnököt delegálja majd a testület, a póló vezérkarába kerülhet a pécsi Sport Nonprofit Zrt. hét éve regnáló vezetője. Alelnöknek amúgy a háromszoros ötkarikás aranyérmes Biros Pétert (aki a női ligát képviselheti majd az új MVLSZ-elnökségben), valamint a korábbi Liga-elnök Tóth Sándort választották.

„Nagyon fontosnak tartom megemlíteni, hogy a testület teljes egyetértésben szavazott, a szakma mindenben partner volt, egyhangúan döntött, ami roppant megtisztelő – jegyzete meg megkeresésünkre Vári Attila, majd hozzátette: „Tóth Sanyi magas szintű munkáját szeretném továbbvinni, rá is számítok, számítunk, nem véletlen, hogy alelnökként továbbra is ott van a testületben. A léc magasan, hiszen a magyar vízilabdában a szakmaiságnak korábban is nagy súlya volt, és így kell ennek lennie a jövőben is. Koncentrálnunk kell a szövetség által kontrollált világeseményekre, így például a jövő évi vizes világbajnokságra, amely mintegy belépője lehet a budapesti olimpiai rendezésnek.”

Vári Attila, ha mondhatjuk, felettébb felelősségteljes és széleskörű pécsi és országos munkája miatt az elmúlt időszakban talán kicsit „eltűnt” a pólóbarátok szeme elől, de ez már a múlt – erre a felvetésre így reagált: "A vízilabdát, amit a legjobban szeret, aminek oly sokat köszönhet, soha nem hagyja el az ember. Örülök, hogy többedmagammal vissza tudunk adni valamit abból, amit kaptunk ettől a sportágtól.”

a.z.


Vízilabda hírek
vári attila
liga