cover image
Egyéb

Biros Pétert ünnepelte és búcsúztatta Eger!

2016. október 9. 16:54

Elbúcsúzott a háromszoros olimpiai bajnok. Háromórás gálán köszöntötték.

Megtelt a Bitskey-uszoda, hát, persze, hogy megtelt. Egy gálára gyűltek a sportszerető, a lokálpatrióta, a vízilabdabarát kíváncsiak, de nemcsak helyből, hanem az ország minden szegletéből útnak indultak egy valamiért, egy valakiért. Biros Péterért.

Az Eger előző szezon végén visszavonult háromszoros olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok, Világliga- és Világkupa-győztes, BEK-győztes játékosa, Biros Péter búcsúmeccset kapott az egriektől. És Fácán tiszteletére egyszeres, kétszeres, háromszoros olimpiai bajnokok ültek autóba, hogy ott legyenek a búcsúztatón. De nemcsak olimpiai bajnokok, hanem a magyar vízilabda meghatározó szereplői is ott voltak Egerben.

watch?v=LAMYgW7duHU&feature=youtu.beA délután négy órakor kezdődő közönségtalálkozón az olimpiai bajnokok dedikáltak a Bitskey-uszoda halljában, nem volt egyszerű odajutni hozzájuk, de aki türelmes volt, és kivárta a sorát, aláírásokkal, közös képekkel gazdagodhatott.

GU5A0681.JPGA nap fő attrakciója az Eger-Biros Péter barátai gálameccs volt. A zsúfolásig megtelt uszodában egyesével szólította Petúr András konferanszié a főszereplőket. Az egriek csapatában játszott Biros Vince és Biros Samu, Biros Péter fiai, valamint Biros Barnabás, a klasszis unokaöccse is, aki az egri felnőttcsapat játékosa.

Egyetlen olimpiai bajnok, Kis Gábor hiányzott csupán az aranykorszak játékosai közül, de így is megvolt a 21 olimpiai aranyérmes, hiszen az Eger kapuját a szerb Braniszlav Mitrovics védte, ő Rióban ért a csúcsra.

Fotó: Dobos Sándor

Fotó: Dobos Sándor

Kellemes, jó hangulatú meccset láthattunk, amelyet többször is félbeszakítottak, természetesen Biros Péter miatt. Köszöntötte őt Habis László, Eger polgármestere a város, Bárány Attila, az Eger elnöke a klub nevében, Kunszt Gábor, a Honvéd örökös elnöke és Novák Ferenc, a Honvéd szakosztály-igazgatója, valamint Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség nevében.

A nap talán legmeghatóbb pauzája akkor jött el, amikor bejátszották Presser Gábor és Szabó Attila (a Csík Zenekar tagja) külön erre az alkalomra felvett videóját, amelyben vízilabdás köntösben és sapkában köszöntik Biros Pétert, a Neked írom a dalt című klasszikus előadásával – ezt az egri játékosok is elénekelték korábbi játékosuk tiszteletére.

Fotó: Dobos Sándor

Fotó: Dobos Sándor

Biros Péter a gálameccs végén (amelynek utolsó negyedében csak lábbal lehetett hozzáérni az egyre több labdához) mindenkinek, aki egy kicsit is hozzátett pályafutása sikeréhez, megköszönte az igyekezetet és önzetlen segítséget. Emellett a jelenlévőknek is köszönetet mondott, amiért hozzájárultak ahhoz, hogy a nap kerek legyen.

A ZF-Eger csapata: Braniszlav Mitrovics, Angyal Dániel, Szalai Gábor, Uros Cucskovics, Hosnyánszky Norbert, Lőrincz Bálint, Decker Ádám, Kovács Gergő, Erdélyi Balázs, Borisz Vapenszki, Bedő Krisztián, Hárai Balázs, Biros Péter, Biros Vince, Biros Samu, Biros Barnabás, Csiszár Boldizsár, Kürti Dominik. Edző: Dabrowski Norbert
DSC01779.JPG
Az olimpiai bajnokok csapata
: Kósz Zoltán, Székely Bulcsú, Marcz Tamás, Varga Zsolt, Kásás Tamás, Vári Attila, Kiss Gergely, Benedek Tibor, Fodor Rajmund, Biros Péter, Steinmetz Barnabás, Molnár Tamás, Szécsi Zoltán, Varga Tamás, Madaras Norbert, Steinmetz Ádám, Varga Dániel, Varga Dénes, Gergely István, Hosnyánszky Norbert, Biros Samu. Edző: Kemény Dénes
Vízilabda hírek
biros péter