cover image
Egyéb

E.ON férfibajnokság, A csoport: hibátlan OSC és Vasas

2016. október 8. 20:54

A Szolnok 5 gólos sikert aratott Szegeden, a Vasas megizzadt a Pécs ellen.

A hétközi fordulóban Szolnokon győzedelmeskedő OSC-re egy jóval könnyebb feladat várt a KSI személyében szombaton, és hozta is a meccset Vincze Balázs csapata. Ettől függetlenül a sportiskolások is jeleskedtek a találkozó bizonyos szakaszában, a második negyedet például meg is nyerték és a harmadikban is partiban voltak.

De az a fránya első és negyedik negyed összesen 12 bekapott gólt hozott számukra, így nem volt kérdés, hogy hibátlan marad az újbudai társaság.

Hibátlan maradt a Vasas is, de ehhez nagyon rá kellett kapcsolnia a meccs második szakaszában. A Pécs ugyanis rettentően feltüzelt állapotban érkezett a Komjádi-uszodába, és Kolozsi Marcell, valamint Drasko Gogov vezérletével majdnem meglepetést okozott. A piros-kékek 9-6-os hátrányban is voltak már, amikor elkezdtek igyekezni. Aleksandar Njegovan, Steinmetz Ádám, Bóbis Máté, Bencz Rolf, Marnitz Gergő – ők voltak azok, akik beletették a közösbe a góljaikat, mindenki vállalt magára ezt-azt – és bár a védekezés egyik csapatnak sem volt erénye, a végén nagyon helyén volt a hazaiak blokkja. Az utolsó percben megint az egyenlítésért támadhatott a Pécs, de végül elakadt két lövés is a falban.

A Szolnok az OSC elleni vereség után látogatott Szegedre, és jobban is kezdett, már 4-1-re is vezetett. A szegediek azonban zárkóztak, Vukicsevics góljával a második negyedben 5-4-re például. Amikor még egy kicsi hiányzott volna az egyenlítésre, az mindig elmaradt, a Szolnok végig uralta a mérkőzést.

9-5 volt az állás a harmadik negyed végén, így nagyjából el is dőlt a három pont sorsa.

A másik csongrádi együttes, a Szentes megint kikapott odahaza. A Vasas után a Debrecen is nyerni tudott a „ligetben”, így egyelőre nincs pontja a szentesi férficsapatnak.

Eredmények – E. ON ob E.ON ob 1., 3. forduló:

A csoport:


A Híd-OSC-Újbuda-KSI SE 15-7 (5-1, 1-2, 2-1, 7-3)
Gólszerzők:
Kovács Gábor 4, Nagy Á. 3, Bátori 2, Salamon 2, Zalánki 2, Gór-Nagy, Bundschuh, illetve Bicskei 2, Bóbis B., Holló, Kardos A., Marnitz M., Teleki A.
A teljes jegyzőkönyv itt érhető el.

VasasPlaket-PVSK-Mecsek Füszért 14-13 (4-3, 1-4, 4-3, 5-3)
Gólszerzők:
Njegovan 4, Bencz 2, Bóbis 2, Marnitz G. 2, Koopman, Steinmetz Á., Burián, illetve Kolozsi M. 5, Gogov 3, Rakonjac 2, Csacsovszky A., Csacsovszky E., Macsi P.
A teljes jegyzőkönyv itt érhető el.

Metalcom-Szentes-Debreceni VSE 7-9 (1-3, 2-4, 1-1, 3-1)
Gólszerzők:
Somogyi 2, Albert, Takács J., Vörös, Pellei K., Reuten, illetve Kállay 2, Durik 2, Kuncz, Szőke, Süveges, Somlai, Busilacchi
A teljes jegyzőkönyv itt érhető el.

Contitech-Szeged-Diapolo-Szolnoki Dózsa-Közgép 6-11 (2-4, 2-2, 1-3, 1-2)
Gólszerzők:
Vukicsevics 2, Manhercz K. 2, Sedlmayer, Basara, illetve Varga Dénes 3, Prlainovics 2, Crousillat, Gocics, Szatmári K., Vámos, Fülöp, Alekszics

Az A csoport állása:

1. Vasas 9 pont
2. OSC 9 pont
3. Szolnok 6 pont
4. Szeged 6 pont
5. Debrecen 6 pont
6. Pécs 0 pont
7. KSI 0 pont
8. Szentes 0 pont
Vízilabda hírek
vasas
szeged
szolnok
osc
debrecen
szentes
ksi
pécs
pvsk