cover image
Egyéb

Zuglóban az Eger, Szegeden a bajnok

2016. október 7. 10:55

A szerdai kör után itt az újabb a férfibajnokságban, szoros meccsekben nem lehet hiány. A nők is játszanak.

Rögtön egy technikai közleménnyel indítjuk felvezetőnket, ugyanis pénteken délelőtt a Versenyiroda tájékoztatását fogadtuk, miszerint elmarad a BVSC-Zugló-Diapolo-Szegedi Vízmű Taylor&Nash Uniersitas bajnoki női mérkőzés. A szegediek fordultak a testülethez a halasztási kérelemmel, többen is betegek a csapatból. Ezt a meccset közvetítette volna az M4 Sport, de ez a közvetítés így elmarad, a mérkőzést egy későbbi időpontban játsszák majd le. 


Maradva a hölgyeknél: az UVSE-Tropicarium (immáron ezzel a névvel szerepelnek) Egerbe látogat, a papírforma a sima sikert ígéri, mint ahogyan a szentesiek is esélyesebbek a Honvédnál, valamint a Dunaújváros is a Tatabányánál. Ez utóbbi bajnoki egy tragikus esemény miatt szomorú felvezetést kap majd: a TVSE 19 éves játékosa, Szolnok Réka váratlanul elhunyt, emléke előtt gyertyagyújtással emlékeznek a bajnoki előtt.

Ami a férfibajnokságot illeti!

Maradva Zuglóban: jó ki meccsnek nézünk elébe, a BVSC-Eger ütközet tartogathat rövidebb vagy hosszabb ideig tartó meglepetéseket, a hazaiak tavaly is meg-megszorongtatták az élcsapatokat, nem véletlenül zártak az 5. helyen aztán. Mellesleg többet készülhettek a szombati bajnokira, hiszen szerdán nem játszottak, az UVSE elleni bajnokit novemberre halasztották. Az Eger mindamellett nem engedhet meg még egy pontvesztést a szerdai, FTC elleni 10-10 után.

A B csoportban emellett Miskolc-Kaposvár, FTC-Tatabánya és Honvéd-UVSE mérkőzéseket rendeznek, ezek közül az első lehet talán izgalmasabb.

Az A csoportban eddig három csapat 100 százalékos, a Vasas, a Szeged és az OSC. Vélhetően utóbbiak maradnak is hibátlanok, hiszen a KSI-t fogadják, és az angyalföldiek is jó eséllyel ugranak vízbe a Pécs ellen. Persze, ez pont az a szituáció, amikor túlzott magabiztosságra lehet szert tenni a két fontos siker (a Debrecen és a Szentes ellen nyert a Vasas) után, nem árt tehát végig koncentrálnia a Földi-csapatnak, ha nem akar kellemetlen meglepetést.

A Szeged-Szolnok meccs igazi csemege lehet, amellett, hogy természetesen a szolnokiak számítanak esélyesebbnek. Abban azért biztosak vagyunk, hogy lesznek keményebb pillanatai a vendégeknek Újszegeden.

E.ON férfi ob 1., 3. forduló:

A csoport:


Metalcom-Szentes-Debreceni VSE – 18.00
VasasPlaket-PVSK-Mecsek Füszért – 18.00
Contitech-Szeged-Diapolo-Szolnoki Dózsa-Közgép – 18.00
A Híd-OSC-Újbuda-KSI – 19.00

B csoport:

Pannergy-Miskolci VLC-Kaposvári VK – 16.00
BVSC-Zugló-ZF-Eger – 16.00 – TV: M4 Sport
FTC-PQS Waterpolo-EBP Tatabánya – 18.00
RacioNet-Honvéd-UVSE – 18.30

Női ob 1., 2. forduló:

ZF-Eger-EKF-UVSE Tropicarium – 12.00
BVSC-Zugló-Diapolo-Szegedi Vízmű-Taylor&Nash Universitas – ELMARAD
Hungerit-Szentes-RacioNet-Honvéd – 16.00
Tatabányai Vízmű SE-Dunaújvárosi Főiskola-Maarsk Graphics – 18.00

-ds-
Vízilabda hírek
ob 1