cover image
Egyéb

Döntetlen az Eger–Fradi rangadón

2016. október 5. 20:53

Változatos csatát hozott a két együttes találkozója, amelynek a végén úgy tűnt, révbe ér a házigazda, ám 10–8-as hátrányból egyenlítettek a zöld-fehérek.

Egerben szerdán minden a pólóról szólt.

Délelőtt a visszavonuló Biros Pétert láthattuk öltönyben (akinek ne feledjük, vasárnap lesz a búcsúmeccse!), ami nem véletlen: a Heves Megyei Közgyűlés Heves Megyéért díjban részesítette a háromszoros olimpiai bajnokot. A díjat Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Tóth Csaba és dr. Bényi Szabolcs alelnökök adták át Biros Péternek, illetve a többi kitüntetettnek.

Este, a Szolnok–OSC tévémeccs után az alaposan megerősödött Ferencváros ellen, szintén az M4 kamerái előtt rangadót vívott Dabrowski Norbert együttese. A vezetőedző nem számíthatott Hárai Balázsra és Milos Csukra sem, s mint megjegyezte, természetesen nyerni szeretne csapata, de a jövő heti Bajnokok Ligája selejtező momentán sokkal fontosabbnak ígérkezik. Mert „Fel kell jutni a főtáblára!”

Varga Zsolt Euro Kupában induló csapata rögvest a második fordulóban egy egri skalppal akarta jelezni, valóban a legjobbak között kell számolni vele, nem volt meglepő, hogy Hosnyánszky Norbert vezető góljára kettővel válaszolt. Marko Avramovics, majd a csapatát irányító Varga Dániel volt eredményes, vezetett tehát a Fradi. A negyed végül 2–2-vel zárul, hiszen Bedő Krisztián szép centergólt jegyzett. A találatok mellett persze voltak hibák, kimaradt ötméteres (Stefan Mitrovics), azért látszik, mindkét társaság előtt sok még a munka.

A Honvédból igazolt Kovács Gergő remek mozzanata is jelezte, jó vásárt csináltak vele Egerben, na de hát Madaras Norbert meg a túloldalt bizonyította, jó az öreg a háznál. S hogy a kétszeres olimpiai bajnok nem levezetni érkezett a Népligetbe, két pazar gólja is igazolta – a második fórból, kapásból a falat kenyér kategóriát jelentette a Ferencvárosnak, hiszen Borisz Vapenszki és Erdélyi Balázs góljával 5–3-ra ment el az Eger, s végül így csak egygólos vezetéssel mehetett nagyszünetre.

A harmadik negyed rosszul indult a vendégeknek, hiszen elveszítették a kipontozódott Avramovicsot, aztán jól folytatódott, hiszen kivédekezték a hátrányt, majd Tóth Márton gyönyörű akciógólt jegyzett, Jansik Szilárd pedig megúszás után lőtt gólt. Avagy fordított, 6–5-re vezetett a Fradi.

Gerendás György reklamálás után kapott piros lapja jelezte, feszült volt a parti, amelyben Uros Csucskovics fórból egyenlített. A két kapus, Braniszlav Mitrovics és Gárdonyi András is egyre többször találkozott a labdával, avagy ahogy haladtunk előre, egyre nehezebb volt gólt lőni.

Az Egerbe elsősorban bekkelni érkező, ám Hárai hiánya, Bedő végleges kiállítása (második negyed vége) miatt a meccsen centerezni is kénytelen Decker Ádám csodálatos passzal hozta helyzetbe a jól célzó Lőrincz Bálintot, ám Madaras egy lepattanó labdát betéve újra egyenlített. Gárdonyi hátrányban nagyot védett Decker húzásánál, majd a Fradi került előnybe – Varga Zsolt pedig időt kért. Madaras villant, negyedszer villant, a Varga Dániel által kezére varázsolt labdát kíméletlenül zúdította be – 7–8. A negyed hátralévő idejében eredmény nélkül gyötörték egymást a felek, az egrieknél már Angyal Dániel is centerezett, az állás nem változott.

A negyedikben aztán fórból Kovács Gergő egyenlített, aki kisvártatva hátul szerelt gyönyörűen. Az Eger összekapta magát, különösen hátul lett agresszívebb, a vendégek ezekben a pillanatokban semmire sem mentek, fórban még szerencséjük sem volt, Tóth Márton húzása a fán csattant. Eközben Erdélyi betett egy fórt, majd Kovács Gergő középről, kapásból jegyzett újabb szépségdíjas találatot – 10–8-as előnyt csiholt ki a hevesi társaság.

Miután Varga Dániel, majd Stefan Mitrovics lövését emberhátrányban blokkolta a jól összeálló egri védelem, kézben tartotta a partit. De hiába, újabb fordulat következett! Katonás Gergő 52 másodperccel a vége előtt hozta fel egy gólra a fővárosiakat, akik egy kivédekezett egri támadást követően az egyenlítésért támadtak. Eredménnyel! Tóth Márton kiharcolt egy kiállítást, majd jött még egy – a meccsen szakadatlanul próbálkozó, valljuk be, nem jól játszó S. Mitrovics a bal szélről 3 másodperccel a vége előtt lőtt gólt. Hiába, ezért klasszis játékos.

A vége így a felettébb fordulatos meccsen 10–10 lett.

Dabrowski Norbert így fogalmazott a mérkőzés után: „Jó mérkőzés volt, izgalmas végjátékkal, népszerűsítette a vízilabdát. Szomorú vagyok, nehéz higgadtan értékelni, nálam megnyertük ezt a mérkőzést… Többet teljesítettünk, mint elvárhattam volna.”

Varga Zsolt nyilatkozata: „Erre számítottam. Jó, változatos mérkőzés volt. hol ők, hol mi vezettünk. Az utolsó fázisban elmentek két góllal, úgy tűnt, mintha megnyernék a meccset, de nem adtuk fel. Nagyon tudok hinni ebben a csapatban. Mentünk tovább, ez a szív nagyon tetszett!”

Eredmény – E.ON férfibajnokság, 2. forduló, B csoport
ZF-Eger–PQS-Ferencváros Waterpolo 10–10 (2–2, 3–2, 2–4, 3–2)

Eger, vezette: Molnár T., Csanádi Zs.

EGER: B. Mitrovics – Angyal, Hosnyánszky 1, Lőrincz 1, Kovács G. 3, Erdélyi 2, Bedő 1. Csere: Decker Á., Szalai, Vapenszki 1, Csucskovics 1, Biros B. Vezetőedző: Dabrowski Norbert

FERENCVÁROS: Gárdonyi – Madaras 4, Katonás 1, Szirányi, Varga Dániel 1, Marko Csuk 1, S. Mitrovics 1. Csere: Avramovics 1, Nyéki, Dőry, Tóth M. 1, Jansik Sz. 1. Vezetőedző: Varga Zsolt

(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A 2. forduló további történéseiről itt olvashatnak
Vízilabda hírek
eger-ferencváros
férfibajnokság