cover image
Egyéb

„A vízilabda kapukat nyithat Amerikára” – interjú dr. Molnár Tamással

2016. október 3. 11:32

A háromszoros olimpiai bajnokkal, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökségi tagjával, a Játékvezetői Bizottság elnökével beszélgettünk, akitől azt kérdezzük, mi a véleménye a 2016-os nyárról, legfőképpen az USA H2O Polo programjának vonatkozásában.

Ahogy már régebben is említettem, nagyon jónak tartom ezt a programot. Örömmel értesültem arról, hogy az idei nyár is remekül sikerült, a jelentkezők tartalmas sportélményekben gazdagodtak. Az amerikai bajnokság színvonala garantálja, hogy sportszakmai szempontból is fejlődnek a kiutazó fiatalok – fogalmazott dr. Molnár Tamás.

Mitől más, mint egy hagyományos nyári sporttábor?

A program időtartama – ami nagyjából hat hét – lehetőséget biztosít a nyelvtudás nagymértékű fejlődésére. A családoknál történő elhelyezés miatt sokkal több egyéni kapcsolat kialakítására van lehetőség, mint a hagyományos csoportos elszállásolás esetén. Valamint másfajta szemléletet, és életfelfogást tapasztalnak a fiatalok egy nem európai család hétköznapjaiban eltöltött nyár után.

A program zászlajára tűzte az ösztöndíj lehetőséget. Ezen a nyáron is történt ilyen ajánlat?

Több játékos is komoly, életre szóló lehetőséghez jutott, mivel ösztöndíj ajánlatokat kaptak jó nevű egyetemektől. Tavasszal az MVLSZ oldalán is megjelent Miló-Sidló Franciska interjúja, ami egy 100%-os ösztöndíj elnyeréséről szól. Tudomásom szerint erről bővebben a szervezők H2O Polo USA facebook oldalán lehet olvasni.

Hogyan látod a magyar fiatalok jövőjét, mit tanácsolsz, merre induljanak, ha már a sportvonalon elkezdték a pályát?

A férfi és női magyar sportolók nagy része olimpiai éremre vagy arany éremre vágyik – nagyon nehéz ide eljutni. De van egy másik alternatíva, mikor a vízilabda mellett egy amerikai neves egyetemen történő tanulás párhuzamosan fut, aminek nem következménye a magyar válogatottságról való lemondás. Hiszen tudjuk, hogy a jelenleg is aktívan vízilabdázó férfi és női válogatott keretben is vannak olyanok, akik amerikai egyetemen szereztek diplomát.

Mit üzensz az olvasóknak?

Szeretném bíztatni a szervezőket és megerősíteni a jelentkezőket, hogy ez egy jó dolog! Minden jó tanuló, jó sportoló fiatalt őszintén arra bíztatok, hogy induljon el ezen az úton, és ha teheti, ragadja meg a programban rejlő lehetőségeket. Nyisson új perspektívákat saját magának a szervezők sok éves tapasztalatára, kapcsolatrendszerére építve. Valamint felhívnám a figyelmet, hogy elindult a 2017-es nyári programba való jelentkezés. Ha valakit ez komolyan érdekel, vegye fel a szervezőkkel a kapcsolatot, nehogy abba a helyzetbe kerüljön, amiben idén többen is, hogy későn jelentkeztek és nem tudtak kijutni, mert a létszám betelt.

FIGYELEM! A program elérhető a www.usa-h2opolo-opportunities.com weboldalon, illetve a Facebook-oldalon a H2O Polo USA néven, egy like-olást követően olvasható még sok érdekes beszámoló.


Vízilabda hírek
usa
molnár tamás