cover image
Egyéb

Biros Péter sem segíthetett, a Szentes sikerével rajtolt a bajnokság

2016. október 1. 15:27

A háromszoros olimpiai bajnok első mérkőzésén vezette az egri lányokat – nem vitás, a csapatnak sokat kell még dolgozni ahhoz, hogy partiban legyen a jobbakkal. Ifjabb Tóth Gyula 14–9-re nyerő együttese nagy lépést tett ezzel a győzelemmel a felsőházba jutáshoz.

Október 1.

Úgy tűnik, jelképes dátum ez Biros Péter életében.

Tizenhat esztendeje Sydneyben ekkor szerepelt első győztes olimpia bajnoki döntőjében.

Most, 2016-ban ezen a napon mutatkozott be edzőként bajnoki mérkőzésen.

Nem sikerült győzelemre vezetnie csapatát a kopra délutáni tévémeccsen (M4), ami tulajdonképpen most még jósolható volt, hiszen ugyan az Egerhez hasonlóan a Szentes is alaposan átalakult, megfiatalodott az előző idényhez képest, mégis, a szintén elsőéves edző, ifjabb Tóth Gyula számíthatott olyan játékosokra, mint a Dunaújvárosból érkező világbajnok Brávik Fruzsina, a korábbi válogatott kerettag Hevesi Anita, Kövér-Kis Réka kettős.

Így nem volt meglepő, hogy már a nagyszünetben 7–2 állt a táblán, s a Kövér-Kis, Hevesi, Brávik trió öt gólnál tartott. Mellettük Farkas Tamara duplázott, miközben odaát csupán Ráski Lilla és Miklós Réka jutott gólig. Sok mindent elmondott az első két negyedről, hogy a Szentes ifiválogatott kapusának alig-alig adott munkát az egri csapat, ami ha azt vesszük, hogy telis-tele van rutintalan fiatalokkal, tulajdonképpen szintén borítékolható volt. Biros Péter persze ennél jobb játékot szeretett volna látni, így a szünetben is igyekezett lelket verni játékosaiba, akik között a honosítása váró új-zélandi center, Rebeca Parkes hiába „hozta” a fórokat, azok rendre kimaradtak.

A harmadik negyedben a korábbiaknál is több hiba csúszott mindkét oldalon a gépezetbe, érezhető volt, itt is, ott is rengeteg munkára van még szükség. Érdekesség, a negyedik menetben aztán több gól esett (12, 6–6-os megoszlásban), mint az azt megelőző háromban, amiben szerepet játszott a fáradtság, a védekezés jelentős visszaesése.

„Föl kell venni a ritmust, ez nem serdülő és nem is az ifiszint. Meg voltunk riadva, rémülten vízilabdáztunk. Ez van, ebből tanulunk, kielemezzük jót és rosszat egyaránt. Ennyi fiatalnak ez egy alap, be tudjuk kaibrálni, hol is tartunk, mik az erényeink, hátrányaink A küzdeni tudás díjazandó, a fej használata kevésbé. Noha természetesen csalódott vagyok, megyünk tovább, nem szabad nekikeseredni” – értékelt a mérkőzés után Biros Péter.

Kollégája, ifjabb Tóth Gyula így fogalmazott: „Az elején jól kezdtünk, a harmadik negyedben rákészültünk a negyedikre, amelyben aztán az összes fiatal játékosunk szerepet kapott. Látni kell, sok hibát követtünk el, feszültek voltak a lányok – a hibák számát csökkentenünk kell, és akkor minden rendben lesz.”

Eredmény – Női ob I., alapszakasz, 1 forduló
Hungerit-Szentes–ZF-Eger-EKE 14–9 (3–1, 4–1, 1–1, 6–6)
Gólszerzők:
Kövér-Kis 4, Hevesi 3, Farkas T. 3, Mihály K. 2, Bravik F., Tóth Cs., ill. Parkes 3, Ráski L. 2, Miklós R. 2, Puskás, Tóth A.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az 1. forduló további mai programja
Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics–RacioNet-Honvéd – 17.00
BVSC-Zugló–Tatabánya – 17.00
UVSE–Taylor&Nash Szegedi NVSE – 19.00



Vízilabda hírek
női bajnokság
szentes-eger
biros péter