cover image
Egyéb

OSC: finálé, finálé, ez a cél

2016. szeptember 29. 18:14

A bajnokságban és a Magyar Kupában is a döntős szereplés a célja az A-Híd OSC Újbuda, amely a hétvégén a Bajnokok Ligájában is megkezdi az idényt. A klub csütörtökön közönségtalálkozót is tartott.

A klub csütörtöki sajtótájékoztatóján az MTI tájékoztatása szerint Vincze Balázs vezetőedző hangsúlyozta, hogy megváltozott kerettel vágnak neki az évadnak, hiányposztokra próbáltak igazolni, s úgy gondolja, az érkezők bizonyítani fogják, jó döntéseket hoztak.

A legnagyobb erősítés az olimpiai- világ- és Európa-bajnok szerb Szlobodan Nikics, de érkezett a magyar válogatott tagjaként igazán a riói olimpián berobbanó Zalánki Gergő, valamint a szlovák Lukas Seman is.

A szakember kiemelte, Nikicstől azt a játékot várják, amelynek köszönhetően a nyári ötkarikás játékokon még az All Star-csapatba is bekerült, míg Zalánki az OSC-től távozott kanadai Kevin Grahamet pótolhatja. A két új centerrel, Nikiccsel és Semannal, valamint Német Tonival a tréner szerint ezen a poszton, sok pihentetéssel, cserékkel rendkívül hatékonyak lehetnek.

Sal László, az A-Híd Zrt. vezérigazgatója, Hoffmann Tamás újbudai polgármester, valamint Vincze Balázs is kiemelte, a csapattól azt várják, hogy a bajnokságban és a Magyar Kupában is döntős legyen, míg a nemzetközi kupában a lehető legtovább szeretnének jutni. A csapat csütörtökön délután közönségtalálkozót, majd nyilvános edzés is tartott.

A hétvégi BL-előselejtezőben a két továbbjutó helyért három négyes és egy hármas csoportban harcolnak a csapatok. Az OSC házigazdaként az újbudai Nyéki Imre Uszodában a német Hannoverrel és a holland Barendrechttel csap össze, s meglepő lenne, ha nem az első hely birtokosaként lépne tovább. Az újabb etapban – amikor is a mezőnyhöz nyolc kiemelt együttes, közte a ZF-Eger is csatlakozik – négy négyes csoportban folytatódnak a küzdelmek. Innen az első kettő jut tovább a rájátszásba, ahol oda-visszavágós párharcban dől el, melyik négy gárda kerül fel a Bajnokok Ligája 12 csapatos főtáblájára, amelynek eleve tagja a Szolnok.

A Kondorosi úti uszodában zajló BL-előselejtező programja:
PÉNTEK

A-Híd OSC Újbuda–Barendrecht (holland) 19.00
SZOMBAT
Barendrecht-Hannover (német) 19.00
VASÁRNAP
A-Híd OSC Újbuda–Hannover 11.00
Vízilabda hírek
osc
vincze balázs