cover image
Egyéb

E.ON férfibajnokság, 1. forduló: 7–0-s kezdés Egerben, őrült Vasas-siker

2016. szeptember 28. 20:58

A két szerdára maradt bajnoki közül az elsőn Dabrowski Norbert együttese az első negyedben nekiesett a Tatabányának, míg a Komjádi uszodában a Debrecen remek meccsen egyenlített az utolsó negyedben kétgólos hátrányból, ám a hazaiak holland légiósa, Jesse Koopman a dudaszó pillanatában lőtt győztes gólt.

Bedő Krisztián centerduplájával kezdte el az Eger a 2016-17-es bajnoki idényt, valamint labdaszerzések (Kovács Gergő, Lőrincz Bálint, Erdélyi Balázs), és egy Braniszlav Mitrovics-védés írta a forgatókönyvet. Persze ebben sok meglepő nem volt, mert ugyan a Tatabányát egyáltalán nem szabad leírni, hiszen felettébb ígéretes csapatnak tűnik, az esélyek egyértelműen a hazaiak mellett szóltak. Így az sem volt meglepő, hogy jöttek sorra az újabb gólok, és végül 7–0-s, kifogástalan első menetet produkált Dabrowski Norbert együttese.

A vendégek – akik között ott volt többek között a volt egri kapus, a Franciaországból hazatérő Jászberényi Gábor is – dicséretére legyen mondva, a folytatásban összekapták magukat, Zantleitner Tamás is elégedettebben szemlélhette, amint fiai igyekeznek tartani a lépést a hevesiekkel. Ez többé-kevésbé sikerült, s végül az Eger – amelynek soraiban meglőtte első gólját az OSC-ből igazolt világbajnok, Decker Ádám – 15–6-tal abszolválta a mérkőzést.

A másik csoportban, az A-ban várható volt, hogy rendkívül szoros, kiélezett partit hoz a Vasas–Debrecen csata. Mindkét edző, Földi László és Komlósi Péter egyaránt megjegyezte, hogy a nem is oly régi debreceni tornán mindkét fél erősen tartalékolt erre a csatára, nem játszotta ki egyik fél sem az összes kártyáját, hiszen az egymás elleni bajnoki jelentősége igencsak nagy. No, igen, mindkettő a felsőházba szeretne kerülni! Ennek megfelelően szinte végig fej-fej mellett haladtak. A Vasas Babay Árpád góljával vezetett, de Szőke Szabolcs egyenlített, s miután Jónás György és Lévai Márton is jól védett, s a játékosok nem engedtek sok levegőt egymásnak, góldús meccsről ekkor nem beszélhettünk.

A második negyedben annyit változott a történet, hogy 2–2 után (Kállay Márk, majd Bóbis Máté volt eredményes) két hazai gól következett Babay és Marnitz Gergő révén, avagy a nagyszünetre kétgólos előnnyel ment a fővárosi együttes.

A harmadik menetben azonban 5-nél utolért ellenfelét a hajdúsági alakulat, Burián Gergő azonban Vasas-szempontból a legjobbkor, a negyed végén villant, így a záró nyolc percre 6–5-ös előnnyel mentek az angyalföldiek. Nagy volt az izgalom, a feszültség, érezhető volt, az utolsó másodpercig nyílt lesz a küzdelem. A negyedik negyed maga lett a varázslat, beindult mindenki, a játékosok egytől-egyig mindent beleadtak, sorjáztak a gólok is. Szőke büntetőből egyenlített (a debreceniek új olasz légiósa, Tomasso Busilacchi harcolta ki), majd a Vasas Miskolcról igazolt légiósa, Alekszander Njegovan fórgólja következett. Ezt Kállay azon nyomban akciógóllal egyenlítette ki, így 6.10-zel a vége előtt 7–7 állt a táblán.

A következő három perc a hazaiakról szólt: Burián és a holland Jesse Koopman gólt jegyzett, Marnitz blokkolt, plusz hátrányt védekezett ki a Földi-együttes. Müller Máté aztán Bóbis Máté ellen ötöst brusztolt ki, amelyet Kállay értékesített, ám Marnitz 1.36-tal a dudaszó előtt emberelőnyből újra kettőre növelte a Vasas előnyét.

De nem adta fel a Debrecen! Smitula Gergő szerzett előbb gólt fórból, majd Tóth Péter labdaszerzése után Lukas Durik is kiharcolt egy fórt, amelyből 22 másodperccel a vége előtt Tóth Péter egyenlített! Ám nem ez volt az utolsó fordulat: a Vasas az utolsó támadásából gólt jegyzett: Koopman a végén, a legvégén, az utolsó másodpercben akciógóllal megnyerte a meccset a hazaiaknak! Nem vitás, izgalmas, pazar meccsel indítottak a csapatok.

Eredmények – E.ON férfibajnokság, 1. forduló

A csoport
VasasPlaket–Debreceni VSE 11–10 (1–1, 3–1, 2–3, 5–5)
Gólszerzők:
Babay 2, Marnitz M. 2, Burián 2, Njegovan 2, Koopman 2, Bóbis, ill. Szőke 3, Kállay 3, Süveges, Tóth P., Smitula, Busilacchi
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A csoport keddi eredményei: itt

B csoport
ZF-Eger–Tatabánya 15–6 (7–0, 2–2, 2–2, 4–2)
Gólszerzők:
Bedő 3, Hosnyánszky 3, Lőrincz 2, Kovács G. 2, Erdélyi 2, Angyal, Decker Á., Mata, ill. Popovics, Dobay, Francsics, Kiss Gy., Hoppál, Máthé
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A csoport keddi eredményei: itt
 
a.z.
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság
vasas-debrecen
eger-tatabánya