cover image
Egyéb

E.ON férfibajnokság, 1. forduló, A csoport: nyert a Szolnok, az OSC és a Szeged

2016. szeptember 27. 18:49

A bajnok a KSI-t (16-6), a Bajnokok Ligája selejtezőre hangoló fővárosiak a Pécset győzték le (15-5) tíz góllal. A megyei rangadón pedig Varga Péter együttese 15-7-re verte a Szentest.

A megyei rangadó, a Szeged–Szentes parti nyitotta a 2016-17-es bajnoki idényt – és bizony a vendégek az elején alaposan meglepték esélyesebb ellenfelüket. Egyáltalán nem ijedten ugrott vízbe Pellei Csaba igencsak átalakult együttese, amely Sánta Dániel góljára az első negyedben két centergóllal válaszolt (Vörös Viktor, Takács János), sőt remek védekezésével elérve a második negyedben Farkas Kristfóf akciógóljával már kettővel, 3–1-re vezetett. Palotás Gergely és Sánta találataival ugyan egyenlítettek a hazaiak, ám Albert Barnabás nem csak kiharcolta, be is lőtte az ötméterest, így az esztendő utolsó szegedi nyitott uszodás meccsen újra a Szentes vezetett. No, innen megrázta magát Varga Péter együttese, 5–5 után a harmadik negyed végéig zsinórban hat gólt szerezve 11–5-re lépett el, azaz voltaképpen bedarálta ellenfelét. A végén még jobban szétnyílt az olló, nyolccal győzött (15–7) a Szeged, amelynek kapusa, Meixner Marcell 57%-kal (8/14) védett.

„Nehezen indult a meccs, de a második félidőre megtaláltuk a ritmusunkat, lefordulásból is tudtunk gólokat szerezni” – értékelt a meccs után a megyei lapnak, a delmagyar.hu-nak Varga Péter vezetőedző, míg kollégája, Pellei Csaba így fogalmazott: „Nem engedhetjük meg magunknak, hogy ilyen sok gólt kapjunk centerből, a Szeged megérdemelten nyert.” Manhercz Krisztián pedig elmondta: „Szerettem volna játszani, annak ellenére is, hogy nemrég tértem vissza a csapathoz, és pihentem is. Nem bántam meg, jól ment a játék, de az első percekben nekem és a csapatnak is el kellett érni az üzemi hőmérsékletet. Örülök, hogy szép gólokkal nyertünk.”

Szolnokon a KSI igyekezett tanulni, egyértelmű, van kitől. Még úgy is, hogy Cseh Sándor pihenőt adott többek között Nagy Viktornak (a bajnok kapuját a Honvédból igazolt Kardos Gergely védte magabiztosan), Zsivko Gocicsnak, Milan Alekszicsnek és a 34. születésnapját ünneplő Kis Gábornak is. Persze így is volt elég klasszis a vízben, gondolunk itt elsősorban talán Varga Dénesre (3 gól) és a magyar bajnokságban is bemutatkozó Andrija Prlainovicsra (2 gól). A nagyszünetben 10–2 állt a táblán, iparkodtak ugyan Horváth János tanítványai, ám amint várható volt, nehezen tudták felvenni a versenyt az erősebb, rutinosabb pólósok ellen. Nagyszünet után már más volt a helyzet, igaz a játék képe is sokat változott, és a KSI elérte, hogy „csak” tízzel kapott ki Európa egyik legjobb alakulatától!

Az OSC is tízet mért a Pécsre (15–5), avagy Vincze Balázs csapata jó főpróbát tartott a hétvégi megméretésre, amikor is hazai medencében pénteken és vasárnap a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében szerepel. Az első bajnokin Német Toni és a Szegedről igazolt Seman Lukas játszott centerben (a szerb olimpiai bajnok Szlobodan Nikics nem kapott szerepet), utóbbi be is kezdett a meccs elején, csapata első hét góljából hármat vállalt magára. Nagy meccse volt Gór-Nagy Miklósnak, aki hat lövésből négy góllal zárt, azaz nem csak a védekezésből vette ki a részét. Az újdonsült csapatkapitány, Bisztritsányi Dávid 63%-kal védett (5/8), az őt váltó Barabás Botond 71-gyel (5/7), azaz az OSC mindkét kapusa hozzátette magáét a sikerhez. A pécsiek közül egy új igazolás, a szerb Drasko Gogov volt elemében, nyolcszor próbálkozott lövéssel, kétszer járt sikerrel.

Eredmények – E.ON férfibajnokság, 1. forduló, A csoport

ContiTech-Szeged-Diapolo–Meltalcom-Szentes 15–7 (1–2, 6–3, 4–0, 4–2)
Gólszerzők:
Sánta 3, Manhercz K. 3, Palotás 3, Kiss Cs. 2, Sedlmayer, Chilkó, Pellei F., Vukicsevics, ill. Takács J. 2, Albert, Farkas, Vörös, Bocskay, Reuten
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Szolnoki Dózsa-Közgép–KSI SE 16–6 (8–2, 4–0, 2–1, 4–3)
Gólszerzők:
Varga Dénes 3, Vámos 2, Szatmári 2, Fülöp 2, Prlainovics 2, Jansik D., Hangay Z., Mezei, Younger, Crousillat, ill. Lévai A. 2, Bicskei, Berki, Zerinváry, Bóbis B.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A-Híd-OSC-Újbuda–PVSK Mecsek-Füszért 15–5 (6–2, 3–1¸ 3–1, 3–1)
Gólszerzők:
Gór-Nagy 4, Seman 3, Kovács G. 2, Salamon F. 2, Brguljan 2, Bátori, Juhász, ill. Gogov 2, Csacsovszky A., Horváth Zs., Rakonjac
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Szeptember 28., szerda
VasasPlaket–Debreceni VSE - 19.30

a.z.
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság
a csoport
szeged
szentes