cover image
Egyéb

A ZF-Eger búcsúmeccset szervez Biros Péter tiszteletére

2016. szeptember 27. 14:08

A háromszoros olimpiai bajnok utolsó klubja október 9-én nagyszabású, méltó eseményen búcsúzik a legendától. A gálameccsen részt vesznek az egykori játszótársak, bátran állíthatjuk, parádés a szereposztás! A mérkőzés teljes bevételét Tamás Marcell kétéves daganatos betegséggel küzdő kisfiú gyógykezelésére ajánlotta fel az Egri Vízilabda klub.

Sajtótájékoztatón jelentett be az ZF-Eger vezetése, hogy október 9-én hivatalosan, búcsúmeccs keretében köszöni meg mindazt Biros Péternek, amit a klubért, a magyar pólóért tett. A játéktól visszavonult legenda a női csapat edzőjeként dolgozik tovább.

Miként az egyesület honlapja, a www.egrivizilabda.hu portál fogalmaz: „Amikor még június első napjaiban az elmúlt szezon utolsó mérkőzősét lefújták a játékvezetők, megható pillanatoknak lehettünk szemtanúi. A ZF-Eger csapatának összes játékosa a vízbe ugrott, gyorsan és előre kitervelten egy kört alkottak, amelynek közepére betuszkolták kapitányukat, Biros Pétert. Hosszú percekig tapsolták, majd egyesével megölelték, megpuszilták. Egy legendát, sportágának legnagyobb alakját búcsúztatták így játékostársai, aki negyven évesen elérkezettnek látta az időt aktív pályafutásának befejezésére. A lelátó tombolt, a nevét skandálta, s még az ádáz ellenfeleknek számító csapatok jelen lévő drukkerei is összeverték tenyerüket, egy Biros-autogramra, egy közös fényképre vadásztak.

Akkor szinte semmi másra nem volt idő, csak letörölni a meghatottság könnyeit, miután kezdődött az olimpiai felkészülés, mindenki gyorsan hazasietett, hogy azt a pár napot a pihenésre, a ráhangolódásra fordíthassa. A sűrű nyári programok, majd az azt követő szabadságok után, az Egri Vízilabda Klub vezetősége, közösen legnagyobb támogatóikkal a város vezetőivel, a ZF-Hungária Kft. képviselőivel úgy döntöttek, hogy mint az új szezon kezdetének is hangulatot adva, most búcsúztatják el Eger legnagyobb és legeredményesebb sportolóját. Egy olyan búcsúmeccset, gálaelőadást szerveztek, amely méltó Biros Péter sportpályafutásához.

Az esemény rangját jelzi, hogy az egri Bitskey Aladár Uszoda Klubtermében megtartott, a rendezvényről szóló sajtótájékoztatón Bárány Attila klubelnök mellett, Habis László, Eger Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a sajtó szép számmal jelen lévő képviselőit. Mint elhangzott, az október 9-én, 16 órakor kezdődő nagy esemény legfőbb attrakciója Biros Péter és barátainak színrelépése lesz. A korábbi olimpiai bajnokok alkotta csapatban – talán utoljára –, olyan egyéniségeket láthatunk a vízben, mint Benedek Tibor, dr. Kiss Gergely, Kásás Tamás, Szécsi Zoltán, Gergely István, Vári Attila, Kósz Zoltán, Székely Bulcsú, vagy még a ma is aktívak közül, Varga Dániel, Madaras Norbert, Varga Dénes, Kis Gábor és még sokan mások. Persze szerepet kapnak azok a csapattársak is, akikkel korábban Biros Péter együtt küzdött klubjai sikereiért. Az ellenfél pedig a négyszer öt percig tartó mérkőzésen természetesen a ZF-Eger gárdája lesz. A minden bizonnyal feledhetetlen mérkőzésen, maga az ünnepelt egy-egy félidőt játszik mindkét együttesben. S hogy a labdára úszásoknál se legyen probléma, Biros Péter fiai, Samu és Vince vállalta, hogy eldöntsék, melyik csapat támadhat majd először.

Az esemény 16 órakor veszi kezdetét, méghozzá az uszoda aulájában, ahol egy fél órás közönségtalálkozóra lesz mód, kielégítve az autogram vadászok, a közös fényképgyűjtők igényeit, amikor lehetőség lesz a résztvevőkkel rövid beszélgetésre. Ezt követően 17 órától 17óra 30 percig kerül sor a bemelegítő programra, a hivatalos bemutatásokra. Majd a két edző, dr. Kemény Dénes és Dabrowski Norbert irányításával kezdetét veszi a mérkőzés. Hozzávetőlegesen háromnegyed hétre tehető, amikor Biros Péter elköszön a szurkolóktól.

Nem lesz ám ez egy egyszerű mérkőzés. Az aktív játékosoknak, leginkább a ZF-Eger játékosainak ugyanis legtöbbször, gumikötél nehezíti majd a vízben történő haladásukat, jobbára plusz súly nehezíti a mozgásukat, s lesz, amikor csak lábbal érhetnek el gólt. Természetesen arról is hallottunk, hogy a játéktól már korábban búcsúzók is komoly edzésekbe kezdtek, tehát a sportélmény az esemény célján túl is biztosítva lesz. A narrátori feladatokat a népszerű sportriporter Petúr András vállalta, tehát egyetlen pillanatáról sem maradunk le a történéseknek.

Biros Péter búcsúgálájára a szokott helyen az uszoda pénztárában 500 és 1000 forintos áron válthatóak belépők. A meccslabdát és a főszereplő pólóját elárverezik. A mérkőzés teljes bevételét Tamás Marcell két éves daganatos betegséggel küzdő kisfiú gyógykezelésére ajánlotta fel az Egri Vízilabda klub.

Az említetteken túl még számtalan olyan meglepetésben lesz része a kilátogató szurkolóknak, amiről a főszereplő és szurkolói is csak a helyszínen értesülhetnek, éppen ezért október 9-ét már most kötelező, és ildomos dolog beírni a naptárába minden egri (és nem csak egri) vízilabda barátnak!”

Vízilabda hírek
biros péter
eger
búcsúmeccs
gála