cover image
Egyéb

Legyőztük a szerbeket, az 5. helyért játszhat a csapat

2016. szeptember 17. 16:14

Női junior-válogatottunk az Európa-bajnokság alsóházában 13–8-ra győzte le ellenfelét, így vasárnap 11 órától Oroszország ellen az ötödik helyért csatázhat.

A hollandok elleni negyeddöntőn jól ment a csapatnak – ezúttal kevésbé, de Szerbia ellen így is megnyerte a mérkőzést. Az elején nem volt gond, a 4–0-s kezdés (Kuna Szonja kétszer, Gerendás Matilda és Tóth Csenge egyszer talált be) úgy tűnt, megadta a parti alaphangját, ám utána elveszítette a fonalat a társaság, így a nagyszünetben 5–5 állt a táblán.

A folytatás szerencsére jobban sikerült, összeszedte magát az együttes, és végül az esélyeknek megfelelően 13–8-ra megnyerte a találkozót, amelyen Kuna Szonja hat gólig jutott.

„Amilyen jól játszottunk pénteken Hollandia ellen, úgy ezúttal ez nem mondható el, és akkor még finom voltam – fogalmazott dr. Faragó Tamás szövetségi kapitány. – Pedig úgy kezdtünk, ahogy elterveztük, mondhatnám ott folytattuk, ahol abbahagytuk. Utána azonban érthetetlenül megtorpantunk, szinte minden szerb lövésből gólt kaptunk, és kiegyenlített az ellenfél. A félidőben megbeszéltük, hogy taktikát váltunk, ez bejött, talpra álltunk, és végül biztosak nyertünk. Összességében elmondható, tipikus női utánpótlás-mérkőzés volt, amelyen negyedekre lebontva is minden megtörténhetett… A győzelemhez a csapat nagy részének produkciója miatt két-három átlagon felüli teljesítmény kellett.”

Csapatunk vasárnap 11 órától Oroszország ellen az 5. helyért játszhat.

Eredmény – Női junior Európa-bajnokság, Hága
Az 5–8. helyért

Szerbia–Magyarország 8–13 (1–4, 4–1, 1–5, 2–3)
Gólszerzők:
Kuna Sz. 6, Tóth Cs. 2, Hertzka O. 2, Vályi V. 2, Gerendás M.

További eredmények

Az 5. helyért:
Oroszország–Németország 17-1
Elődöntő: Görögország–Hollandia 5-7, Spanyolország–Olaszország 9-8


A magyar női junior-válogatott Európa-bajnoki kerete:

Magyari
Alda (POLO SC), Lekrinszki Gina (Dunaújváros) - kapusok

Kuna Szonja, Bicskei Réka, Ádám Emília, Hertzka Orsolya, Gerendás Matilda (mindannyian UVSE), Varga Viktória (BVSC), Huszti Dóra, Mchunu Hlengiwe, Vályi Vanda (mindannyian Dunaújváros), Farkas Tamara, Tóth Csenge (mindketten Szentes) – mezőnyjátékosok

a.z.



Vízilabda hírek
női junior-válogatott
eb
Hága
faragó tamás