cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

Az MVLSZ fellebbezett, de elutasították

2016. szeptember 16. 14:33

A magyar-olasz junior-Eb negyeddöntőn történtek miatt a szövetség megtette az intézkedéseket, de a LEN Fellebbviteli Bizottsága a fellebbezést elutasította.

Mint ismert, a magyar junior-válogatott 13-10-re kikapott Olaszországtól az alpheni Európa-bajnokságon. Mindezt úgy, hogy a mérkőzés utolsó 3 perc 49 másodpercét újra kellett játszani a zsűri döntése alapján.

A magyar csapat 10-8-as hátrányban volt, amikor Simon Henrik 4 perces kiállítást kapott. Ennek ellenére sikerült 12-12-re menteni a mérkőzést, amelyen 12-9-es olasz vezetést követően véletlenül (technikai hiba folytán) még egy gólt a táblára írtak az olaszoknak, így a találkozó végén 13-12 szerepelt az eredményjelzőn.

A magyar csapat reklamált (már a meccs utolsó negyede során is többször), a hosszas tanakodás után született meg a döntés a résznegyed újrajátszásáról. A meccs után Horkai György csapata óvott, de azt elutasították.

A Magyar Vízilabda Szövetség az elutasított óvás után úgy döntött, megfellebbezi az ítéletet! Az erről szóló hivatalos levelet dokumentumokkal alátámasztva küldte el a LEN illetékeseinek.

elutasitas_len.jpg Ők aztán pénteken rövid időn belül regaáltak, és a fellebbezést elutasították. Az indoklás szerint a Versenyszabályzat 11.5 pontja alapján a technikai hiba idejére kell visszaállítani az órát, és onnan folytatódik a mérkőzés, így a helyi zsűri döntése jogos volt.

Dr. Kemény Dénes, az MVLSZ elnöke egyelőre röviden reagált a döntésre: „Sajnos, nem lepett meg a LEN vezetőségének döntése a fellebbezés elutasításáról. Hamarosan bővebben kifejtem majd az álláspontomat az egész ügyről, minden irányban.”

 A Fellebbviteli Bizottság tagjai a spanyol Fernando Carpena és Joe Caruana Curan, valamint a szerb Alexander Sostar voltak, mindannyian a LEN Büró tagjai.

A magyar válogatott szombaton, 12 órátók a horvátokkal játszik, a tét az, melyik válogatott játszhat az 5. helyért.
Vízilabda hírek
Utánpótlás
Utánpótlás - Férfi junior válogatott
fellebbezés
junior válogatott
u19-es
97-es korosztály
horkai györgy
kis istván
len
alphen
botrány