cover image
Egyéb
Utánpótlás
Női

Junior-Eb: a lányok a nyolc között

2016. szeptember 15. 19:19

Faragó Tamás együttese a hágai nyolcaddöntőben Izraelt verte magabiztosan.

Női junior-válogatottunk felemás élményekkel várhatta a nyolcaddöntőt, merthogy jó lenne már valami nehéz ellenfél, hogy valahogy képbe kerüljünk, mire is vihetjük a tornán.

A csoportmeccsek során mondjuk megvoltak az oroszok, akiktől kikaptunk, de Franciaországot, Horvátországot és Ukrajnát simán legyőztük, a papírforma szerint. Mivel második helyen zártunk, a D csoport harmadikja várt ránk a nyolcaddöntőben, ez a csapat Izrael volt (ők a törököket legyőzve futottak be a harmadik pozícióba).

Természetesen nem okozott gondot a győzelem, a vége 22-6, ott vagyunk a nyolc között, ahol Hollandia lesz az ellenfél.

Keményebb dió lesz.
 
Faragó Tamás szövetségi kapitány nyilatkozata a meccs után:
 
"Hasonló volt ez a mérkőzés a tegnapi és tegnapelőtti találkozóhoz, hiszen bármennyire is középdöntőről beszélünk, azért színvonalában nem az Európa-bajnokság erős mérkőzéseihez hasonlított. Ennek ellenére próbáltuk komolyan venni, és szép akciógólokat lőttünk, a lefordulások is működtek, a távoli átlövésekkel sem volt probléma. Akkor volt gond olykor, amikor felállt védelem ellen kellett játszanunk, a centereknek beadott labdák nem érvényesültek. Nagyon bízunk benne, hogy holnap a hollandok ellen egy jó meccset játszunk majd, és megpróbálunk meglepetést szerezni."

Eredmény – női junior-Eb, nyolcaddöntő:

Magyarország-Izrael 22-6

A magyar gólszerzők: Kuna 6, Vályi V. 3, Farkas T. 2, Hertzka O. 2, Tóth Cs. 2, Varga V. 2, Huszti, Ádám, Gerendás, Mchunu, Bicskei

További nyolcaddöntők:

Nagy-Britannia-Szerbia 7-12
Spanyolország-Szlovákia 18-4
Németország-Horvátország

A pénteki negyeddöntőkben:

14.30 Szerbia–Görögország
16.00 Spanyolország–Oroszország
17.30 Magyarország–Hollandia
19.00 Németország/Horvátország – Olaszország
 
A magyar női junior-válogatott Európa-bajnoki kerete:

Magyari Alda (POLO SC), Lekrinszki Gina (Dunaújváros) - kapusok

Kuna Szonja, Bicskei Réka, Ádám Emília, Hertzka Orsolya, Gerendás Matilda (mindannyian UVSE), Varga Viktória (BVSC), Huszti Dóra, Mchunu Hlengiwe, Vályi Vanda (mindannyian Dunaújváros), Farkas Tamara, Tóth Csenge (mindketten Szentes) – mezőnyjátékosok

-ds-

Vízilabda hírek
Utánpótlás
Utánpótlás - Női junior válogatott
női junior válogatott
faragó tamás
godova gábor