cover image
Egyéb

Remek bemelegítés a Faragó-csapattól

2016. szeptember 10. 17:00

Női junior-válogatottunk 22–3-as győzelemmel kezdte meg szereplését a hágai Európa-bajnokságon. Vasárnap az oroszok elleni mérkőzés következik.

Egyetlen pillanatig sem volt kérdéses, melyik a jobb csapat: a magyar válogatott az első pillanatoktól kezdve magához ragadta a kezdeményezést, pillanatig sem engedett ki hátul, ezt meglovagolva pedig sorra lőtte aztán a góljait.

A vége 22–3 lett, avagy talán kijelenthető, a horvátok elleni meccset kiváló felkészülésként aposztrofálta a későbbi keménynek ígérkező megméretések előtt.

„Ez pontosan így van – erősítette meg mindezt Faragó Tamás szövetségi kapitány. – Küllemre alapvetően jóval nagyobb potenciál rejlett a horvát csapatban, többek között egy 198 és egy 196 centis játékos is a soraiban tud. Ennek ellenére nem okozott gondot a legyőzése, mert a lányok becsülettel, őszintén álltak a meccshez, jó kedvük volt, és okosan kihasználták az ellenfél hibáit. A kapusok védtek, a megúszások sikerültek, mindenki tudott eleget játszani. A találkozó nehézségét azt jelenthette volna, hogy a gyenge ellenfél szintjére süllyedünk, de nem így történt. Viszont pontosan tudjuk, ezt egy afféle tréningmeccsnek tekinthetjük a folytatást illetően. Vasárnap azokkal az oroszokkal játszunk, akik a tavalyi Európa-bajnokok, akik Athénban nagyon elvertek bennünket – ám az más meccs volt, és biztos vagyok benne, ez is más lesz.”

Az UVSE bajnokcsapatának tehetsége, Hertzka Orsolya így fogalmazott: „Úgy érzem, kezdésnek pont jó volt ez a mérkőzés, örülök a győzelemnek. A csapatnak szüksége volt a pozitív visszajelzésre, különösen a rosszul sikerült athéni torna után. Összeszedetten, fegyelmezetten játszottunk, a védekezésünk rendben volt, és ebből fakadóan a támadásaink is a helyükön voltak. Nagyon várjuk a vasárnapi, oroszok elleni mérkőzést, vissza akarunk vágni az athéni vereségért. Biztos, hogy teljesen más lendületű mérkőzés vár ránk. Az orosz rendkívül gyors csapat, játékát az ellenfél hibáiból történő lefordulásokra építi. Ha ezeket meg tudjuk akadályozni, akkor úgy érzem, nem lesz gond.”

A montreali bajnok még elmondta, Hágában remek szállodában, jó közlekedés mellett, közel az uszodához lakik a csapat, az egyetlen nehézséget az okozza, hogy egy uszodában rendezik az Eb összes összecsapását és az edzéseket is, így felettébb kaotikus az időbeosztás.


Eredmény – Női junior Európa-bajnokság, Hága
B csoport, 1. forduló:

Magyarország–Horvátország 22–3 (7–1, 7–0, 3–1, 5–1)
Gólszerzők:
Vályi V. 5, Bicskei R. 3, Mchunu H. 3, Hertzka O. 2, Farkas T. 2, Tóth Cs. 2, Kuna Sz. 2, Gerendás M., Huszti D., Varga V.

További eredmények:

B csoport: Franciaország-Ukrajna 14-9
C csoport: Hollandia-Románia 34-2, Spanyolország-Szerbia 16-6

A magyar női junior-válogatott Európa-bajnoki kerete:

Magyari
Alda (POLO SC), Lekrinszki Gina (Dunaújváros) - kapusok

Kuna Szonja, Bicskei Réka, Ádám Emília, Hertzka Orsolya, Gerendás Matilda (mindannyian UVSE), Varga Viktória (BVSC), Huszti Dóra, Mchunu Hlengiwe, Vályi Vanda (mindannyian Dunaújváros), Farkas Tamara, Tóth Csenge (mindketten Szentes) - mezőnyjátékosok

Az U19-es női torna csoportjai:

A csoport:
Olaszország, Szlovákia, Nagy-Britannia, Bulgária
B csoport: Oroszország, Magyarország, Franciaország, Ukrajna, Horvátország
C csoport: Spanyolország, Hollandia, Szerbia, Románia
D csoport: Görögország, Németország, Izrael, Törökország

A magyar válogatott további csoportmérkőzései:
- Oroszország: szeptember 11., vasárnap, 16.30
- Franciaország: szeptember 13., kedd, 16.30
- Ukrajna: szeptember 14., szerda, 18.00

Az Európa-bajnokság hivatalos oldala: http://ejcwaterpolo2016.nl/?lang=en

a.z.
Vízilabda hírek
női junior-válogatott
eb
Hága
faragó tamás
hertzka orsolya