cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

„Fantasztikus érzés látni az örömöt a fiúk arcán!”

2016. szeptember 3. 23:05

Ifiválogatottunk bronzérme még a sokat látott montreali olimpiai bajnokot, a szövetségi kapitány Horkai Györgyöt is meghatotta. Figyelem: a csapat vasárnap 18.05-kor érkezik Ferihegyre!

Megcsinálták!

Mint beszámoltunk róla, a podgoricai ifjúsági világbajnokságon a magyar válogatott minden negyedet egy góllal megnyerve 12–8-ra legyőzte Olaszországot, így éremmel, bronzéremmel utazhat vasárnap haza! Fontos információ: 18 óra 5 perckor ér a Liszt Ferenc Repülőtérre a vb-bronzérmes csapatunk gépe Bécsből!

Horkai György szövetségi kapitány nem titkoltan elérzékenyült a mérkőzés után, mint a döntő után (a horvátok 16–13-ra nyertek, így ők lettek a világbajnokok, amit nem feltétlen viseltek jól a hazai szurkolók, akik közül többen dobálózásba kezdtek…) fogalmazott: „Fantasztikus érzés látni ezeknek a srácoknak az arcán a boldogságot! Joggal örülnek, a munka meghozta a gyümölcsét, egyúttal beigazolódott, vannak az utánpótlásban értékek, olyan játékosok, akikről jó eséllyel még sokat fogunk hallani!”

A mérkőzését magát így értékelte a kapitány: „Remekül játszottunk, a védekezésünk kifogástalan volt, elöl belőttük a helyzetek zömét, mondhatom, magabiztosan nyertünk. Még az olaszok is elismerték!”
 
Sugár Péter a mérkőzés után:

„Úgy jöttünk ide a csapattal, hogy javítani akarunk a tavalyi hetedik helyen. Bátortalanul indítottuk a tornát, fejben kellett összeszednünk magunkat. Az elmúlt napokban, véleményem szerint minden a helyére került és meg tudtuk mutatni a csapat igazi arcát. A nagyon jó csapategység, akarás és az egyéni teljesítmények a harmadik helyre repítettek minket. Gratulálok mindenkinek! #polonemzetveletek!”

Nagy Ádám a meccs után:

"Ma egyértelműen jobbak voltunk az olaszoknál. A meccs elejétől kezdve kézben tartottuk a mérkőzést, óriási szívvel, akarattal és nagyon egységesen, jól védekezve játszottunk. Le a kalappal a csapat előtt. Amit ma véghez vittünk, igazi férfimunka volt."  
 
Burián Gergő a meccs után:
 
"A tavalyi után szerintem most megérdemeltük nagyon ezt a bronzérmet. Jól játszottunk a meccsen, nagyon jól védekeztünk, és mindenki mindent beleadott, ez volt a legfontosabb."

Eredmény – ifi világbajnokság, Montenegró, Podgorica, bronzmérkőzés:

Magyarország-Olaszország 12-8 (2-1, 2-1, 5-4, 3-2)
Gólszerzők:
Vadovics V. 4, Burián 3, Fekete G. 2, Nagy Á. 2, Baksa, illetve Di Martire 4, Maccioni 3, Piombo

A bronzérmes magyar válogatott:


Bányai Márk, Leposa Gábor – kapusok

Kósa Balázs, Nagy Ádám, Burián Gergő, Vadovics Viktor, Lukács Ábel, Kardos Alexander, Teleki András, Fekete Gergő, Sugár Péter, Baksa Benedek, Zerinváry Lóránd
Szövetségi kapitány: Horkai György
Edző: Keszthelyi Tibor

További eredmények:

A 7. helyért:

Ausztrália-Oroszország 8-9 (3-0, 5-3, 0-2, 0-4)

Az 5. helyért:
Görögország-Szerbia 19-22 (4-7, 5-5, 6-5, 4-5)

A döntőben:
Montenegró-Horvátország 16-13 (2-2, 7-5, 2-4, 5-2)

A világbajnokság végeredménye:

1. Horvátország

2. Montenegró
3. Magyarország
4. Olaszország
5. Szerbia
6. Görögország
7. Oroszország
8. Ausztrália
9. Spanyolország
10. Egyesült Államok
11. Japán
12. Kanada
13. Brazília
14. Egyiptom
15. Kazahsztán
16. Kína
17. Új-Zéland
18. Dél-Afrikai Köztársaság
19. Kolumbia
 
a.z., d.s.
Vízilabda hírek
Utánpótlás
Utánpótlás - Fiú ifjúsági válogatott
ifjúsági vb
magyarország-olaszország
podgorica
u18
horkai györgy