cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

„Megvolt az összhang és a győzni akarás”

2016. augusztus 29. 21:03

A magyar U18-as válogatott tagjai szerint fárasztó meccsen kellett az olaszok ellen bizonyítani, de sikerült egymást a végsőkig küzdeni, ez pedig rosszat sosem jelent.

Amint arról írtunk, Horkai György csapata 16-13-ra legyőzte Olaszországot a podgoricai U18-as világbajnokság hétfői játéknapján, így a mieink várhatóan a második helyen zárják a csoportkört.

Három játékost kérdeztünk a mérkőzést követően.

Kósa Balázs adta meg a sluszpoént a találkozón, hiszen az utolsó percben két gólt is szerzett, amivel végleg eldőlt a meccs.

„Nagyon elfáradtam, nagyon hajtós meccs volt, főleg, hogy ha jól emlékszem, ketten is kipontozódtak tőlünk, és ugye mivel 11-en vagyunk, nem volt túl sok lehetőség a cserére. Nagyon nagy küzdelem volt a vízben, nagyon jók az olaszok, de ma sikerült úgy játszanunk, hogy mi legyünk a jobbak, számszerűleg is.”

A mérkőzésen Nagy Ádám volt a legeredményesebb magyar játékos, a maga 5 góljával. Bekk létére – de ezt az ellentmondást feloldja nekünk:

„Ezen a meccsen kisebb feladat hárult rám bekkelésben, ugyanis az olaszoknak nincs kifejezett centerük, ezért mozgásból próbáltak meg gólhelyzeteket kialakítani. Támadásban többet kellett vállalnom, úgy érzem, illetve a centerhiánynak köszönhetően a balkezest kellett fognom. De amit leginkább kiemelnék a mai meccsből, az az összhang, ami jellemző volt ránk és a győzni akarás."

Burián Gergőnek is jobban ment, mint Montenegró ellen, megkérdeztük tőle, mivel kellett ezt az olaszok elleni találkozót megnyerni?

„Először is végig koncentráltunk, nem kaptunk lefordulás-gólokat, mi pedig kihasználtuk az emberelőnyeinket. Végig odafigyeltünk mind védekezésben, mind támadásban. Összeszedett volt a csapat, és mindenki küzdött mindenkiért, lehetett érezni a csapategységet is.”

És mi történt 9-5 után, hogy 9-9-re módosult az állás 1-2 perc alatt?

„Ott volt egy kis megingás, de utána újra fel tudtunk állni, keményen védekeztünk, és nem engedtük ki am kezünkből a meccset”
– válaszolt Burián Gergő.
 
És akkor jöjjön Horkai György szövetségi kapitány értékelése:

"A fiúknak megmondtam a meccs végén és a megbeszélésen is, hogy ez az, amit várok, ez az, amit szeretnék látni és ilyennek szeretném tudni a csapatomat. Ha ilyen a hozzáállás, akkor még ki is lehet kapni, de most erről nem volt szó. A fiúk megértették, hogy fontos nyerni az olaszok ellen. Két út előtt álltunk, a második hellyel is nehéz a négybe jutás, de a harmadik hellyel ez a rögös út még sziklákkal is tele van tűzdelve. Mindenesetre bárki jön velünk szembe, szét kell őket szedni, ez a hozzáállás vezet eredményre. A győzelemmel most elértük, hogy Japán következzen a nyolc közé jutáésrt, majd ha azt a meccset hozzuk, a görögök jöhetnek az elődöntőért. A görögökkel szemben van egy adósságunk, tavaly Bakuban 5 méteresekkel kaptunk ki tőlük, pedig akkor is éreztem, tudtuk, hogy nem jobbak nálunk. Most meglehet a visszavágó, de ahhoz előbb Japánt kell megverni. A fiúk feltették a mai győzelemmel a lécet magasra, nem is lehet másként egyébként. Holnap a tervek szerint egy 3-4 órás programot szervezünk, kirándulunk egy közeli tóhoz, majd onnan visszatérve folytatjuk a munkát az esti edzéssel."

B csoport:

Olaszország-Magyarország 13-16 (3-3, 2-4, 5-4, 3-5)
A gólszerzők:
Di Martire 4, Novara 3, Maccioni 2, Manzi 2, Guidi, illetve Nagy Á. 5, Vadovics 3, Burián 3, Teleki 2, Kósa 2

A csoport állása:

1. Magyarország 4 pont
2. Montenegró 3 pont
3. Olaszország 3 pont
4. Brazília 0 pont


További eredmények:

A csoport:


Kazahsztán-Kolumbia 9-11 (1-3, 5-3, 1-3, 2-2)
Görögország-Oroszország 15-11 (4-2, 6-3, 2-5, 2-1)

Az állás:

1. Görögország 6 pont (3 meccs)
2. Oroszország 6 pont (4 meccs)
3. Kanada 2 pont (3 meccs)
4. Kolumbia 2 pont (3 meccs)
5. Kazahsztán 0 pont (3 meccs)

C csoport:

Egyiptom-Ausztrália 6-15 (1-3, 3-3, 1-5, 1-4) 
Dél-Afrika-Spanyolország 11-24 (2-7, 2-6, 2-5, 2-6)

Az állás:

1. Ausztrália 6 pont (3 meccs)
2. Spanyolország 6 pont (4 meccs)
3. Japán 2 pont (3 meccs)
4. Egyiptom 2 pont (3 meccs)
5. Dél-Afrika 2 pont (3 meccs)

D csoport:

Egyesült Államok-Új-Zéland 18-9 (5-4, 4-1, 6-3, 3-1)
Kína-Horvátország 11-23 (0-6, 3-6, 3-6, 5-5)

Az állás:

1. Szerbia 6 pont (3 meccs)
2. Horvátország 6 pont (4 meccs)
3. Egyesült Államok 4 pont (3 meccs)
4. Új-Zéland 0 pont (3 meccs)
5. Kína 0 pont (3 meccs)

-ds-
Vízilabda hírek
Utánpótlás
Utánpótlás - Fiú ifjúsági válogatott
horkai györgy
ifiválogatott
ifjusagi valogatott
podgorica
u18-as válogatott