cover image
Egyéb

„Egy-két helyen lehet kérdés”

2016. augusztus 29. 14:28

A miskolctapolcai tornán harmadik helyen végző férfi junior-válogatottunk a Margitszigeten folytatja keddtől a munkát. A Kis István, Tóth Kálmán kettős folyamatosan kapcsolatban van a podgoricai ifi vb-n tartózkodó Horkai Györggyel, aki majd itthon jelöli ki keretét.

Mint beszámoltunk róla, a junior Európa-bajnokságra készülő válogatottunk a miskolctapolcai Mento-kupán három mérkőzésen tesztelte az erejét. Tekintettel arra, hogy a csapat több tagja is részt vesz a most zajló podgoricai ifjúsági világbajnokságon, és értelemszerűen Horkai György szakmai irányító is ezen az eseményen tartózkodik, segítői, Kis István és Tóth Kálmán irányították a társaságot. Azt a társaságot, amely a németek elleni győzelemmel kezdett (16–12), majd szoros csatában kikapott Szerbiától (10–12), hogy aztán a zárónapon 8–8-as döntetlen után ötméteresekkel legyőzze a tornagyőztes Montenegrót.

„Jó színvonalú mérkőzéseket láthatott a közönség, a világ élvonalában tartózkodó csapatok alaposan megküzdöttek egymással, látszott, alig-alig van közöttük különbség – értékelte átfogóan a három napot Kis István szakvezető, aki külön köszönetet mondott a szervezőknek, Miskolc városának, mindenkinek, aki segített összehozni ezt a színvonalas tornát.

S hogy az Eb előtt miként állunk?

Nos, erre is megadta a választ: „Elvégeztünk minden olyan munkát, amit elterveztünk. Más kérdés, a csapat még nem állt össze. Ebben egyrészt szerepet játszik, hogy az ifjúsági világbajnokságon részt vevő, korban ide is illő játékosok közül többen csatlakoznak majd hozzánk. Hogy ők hányan lesznek, értelemszerűen még nem dőlt el – ez egyrészt fizikai terhelés, másrészt alkalmazkodó-képesség függvénye. Utóbbit azért hangsúlyoznám, mert kérdés, ki tud majd ilyen hamar átállni, visszaállni a hat hat elleni játékra. Az itteni gerinc adott, tudjuk, láttuk, ki az, aki bizonyított, s ki az, akitől több kell a kerettagságért. Folyamatosan tartottuk, tartjuk a kapcsolatot Horkai Györggyel, tájékoztattuk mindenről, amiről úgy gondoltuk, hogy fontos. Nem titok, egy-két helyen lehet kérdés, ki kerül majd a csapatba. Ezt a döntést a kapitány majd Podgoricából hazatérve hozza meg.”

A fiatalok ma pihenőt kaptak, kedden este folytatják a munkát a Margitszigeten, ahol a hét végén a románok ellen kétkapuzik. Majd a jövő héten kiegészülve a reményeink szerint éremmel hazatérő társaikkal – ifi válogatottunk hétfőn 18.20-tól az olaszok elleni vívja harmadik csoportmérkőzését! – a bejelentkező szlovákokkal készül közösen.

A magyar válogatott miskolci kerete:

Csiszár
Bodizsár, Sólyomvári Márton, Vogel Soma –kapusok

Baj Marcell, Biros Barnabás, Csacsovszky Erik, Kókai Tibor, Lajkó Márton, Lukács Dorián, Rábavölgyi Zsombor, Sélley-Rauscher Domonkos, Simon Henrik, Szalai Gábor, Szatmári Kristóf, Szentesi Dániel – mezőnyjátékosok

A junior Európa-bajnokság csoportjai:

A csoport: Szerbia, Olaszország, Németország, Törökország
B csoport: Horvátország, Oroszország, Grúzia, Azerbajdzsán
C csoport:
Spanyolország, Hollandia, Románia, Szlovákia
D csoport: Görögország, Magyarország, Montenegró, Málta


- a.z. –
Vízilabda hírek
junior-válogtaott
miskolc
mento-kupa
kis istván