cover image
Egyéb

Győzelemmel búcsúztak a fiúk a Mento-kupától

2016. augusztus 28. 13:43

A miskolci nemzetközi torna zárónapján a magyar férfi junior-válogatott változatos meccsen 8–8 után ötméteresekkel legyőzte az első helyen záró montenegrói riválisát.

A junior Európa-bajnokságra készülő válogatottunk a Mento-kupa zárónapján Montenegró ellen ugrott medencébe. Csak úgy, mint szombaton Szerbia ellen, jól kezdett a csapat: Vogel Soma remekül védett, a védekezés stabil volt, és a hasonlóan jól védekező rivális ellen összejött egy gólt, miután megúszás után Biros Barnabás volt eredményes.

Úgy nézett ki, ezzel az előnnyel zárul az első negyed, ám végül 4 másodperccel a dudaszó előtt Filip Gardasevics akciógóllal egyenlített. Kár volt érte!

A szerbeket legyőző vendégek ezt követően a nagyszünetig elléptek 4–2-re, haladtak a tornagyőzelem felé. Igen ám, de a harmadik felvonás első felében Biros két akciógóllal, és egy értékesített ötméteressel úgymond mesterhármast ért el, 5–4-re a mieink vezettek!

A rivális sajnos még ebben a periódusban fordított, a hullámzó parti nyílt maradt a végére. Csacsovszky Erik, majd Szatmári Kristóf révén kétszer is sikerült egyenlíteni, majd 2.39-cel a vége előtt Szatmári második találata már 8–7-es vezetést eredményezett! Blazo Mitrovics emberelőnyből 1.39-cel a vége előtt egyenlített, egyúttal kialakította a 8–8-as végeredményt. Lett volna még lehetőség a rendes játékidőben megnyerni a mérkőzést, ám az utolsó percben fórból nem sikerült bevinni a döntő találatot, így következhettek az ötméteresek. Miután nálunk Biros, Csacsovszky és Szalai Gábor is belőtte, s a túloldalt Vogel hármat is kivédett (!!!), 3–0-ra a magyar válogatott megnyerte a párbajt.

A tornát ennek ellenére Montenegró nyerte Szerbia és a mieink előtt, ám a miskolci mérkőzések tökéletesen mutatták, ez a három együttes nagyjából hasonló erőt képvisel.

Kis István edző értékelése: „Jó meccset játszottunk Montenegróval. Fej-fej mellett haladtunk, majd a mi hibánkból ellépett az ellenfél. Emberelőnyben a kaput valamiért képtelenek voltunk eltalálni. Ha az elejétől jobb az összpontosítás, ha a helyzeteinket már a meccs első részében jobban kihasználjuk, jobban összepontosítunk, akkor a rendes játékidőben nyerünk. A védekezés ugyanis összeállt, Vogel Soma remekül védett, biztonságot adott a csapatnak. A végén volt egy fórunk, ami ha belövünk, nyerünk, Lajkó Marci pókhálószerű lövése a kapufa belső éléről sajnos kifelé pattant. Az ötméterespárbajt megnyertük, kapusunk remek volt. Az eredményt jónak mondom, noha tudjuk, ahogy tőlünk, tőlük is hiányoztak játékosok, akik az ifi világbajnokságon vesznek részt. Köszönjünk Miskolcnak a nagyszerű vendéglátást, a tornát, és drukkolunk a 98-as válogatottnak!”

Eredmény - Mento-kupa, Miskolc, 3. nap

Magyarország–Montenegró 8–8 (1–1, 1–3, 3–2, 3–2) – ötméteresekkel 3–0
Gólszerzők:
Biros B. 4, Szatmári 2, Sélley-Rauscher, Csacsovszky E., ill. B. Mitrovics 3, Gardasevics 3, M. Mitrovics, Vujosevics

Szerbia–Németország 19–14 (3–4, 4–3, 7–3, 5–4)

A torna végeredménye: 1. Montenegró 7 pont, 2. Szerbia 6 pont, 3. Magyarország 5 pont, 4. Németország 0 pont

A magyar válogatott miskolci kerete:

Csiszár
Bodizsár, Sólyomvári Márton, Vogel Soma –kapusok

Baj Marcell, Biros Barnabás, Csacsovszky Erik, Kókai Tibor, Lajkó Márton, Lukács Dorián, Rábavölgyi Zsombor, Sélley-Rauscher Domonkos, Simon Henrik, Szalai Gábor, Szatmári Kristóf, Szentesi Dániel – mezőnyjátékosok

A junior Európa-bajnokság csoportjai:

A csoport: Szerbia, Olaszország, Németország, Törökország
B csoport: Horvátország, Oroszország, Grúzia, Azerbajdzsán
C csoport: Spanyolország, Hollandia, Románia, Szlovákia
D csoport: Görögország, Magyarország, Montenegró, Málta

- a.z. -
Vízilabda hírek
junior-válogtaott
magyarország-montenegró
miskolc
mento-kupa