cover image
Egyéb

Az OSC új játékosa is a riói olimpia álomcsapatában

2016. augusztus 22. 19:18

Magyar játékos nem került az All Star-csapatba a riói férfivízilabda-torna végeztével.

Még adósak vagyunk a riói olimpia férfitornájának álomcsapatával. Amíg a női All Star-gárdában Bujka Barbara és Keszthelyi Rita személyében két magyar vízilabdázó is szerepel, addig a férfiaknál egy sem - az 5. helyen zárt a magyar válogatott, vélhetően ez volt az indoka a szavazatot leadó nemzetközi újságíróstábnak.

Igaz, a spanyol Guillermo Molina a 7. helyről csúszott be a "csúcsválogatottba", ehhez az kellett, hogy Filip Filipoviccsal együtt ő szerezze a tornán a legtöbb gólt, 19-et.

Az olimpiai bajnok Szerbia együtteséből Filip Filipovics (ő lett a torna legjobb játékosa) és az OSC-be igazoló Slobodan Nikics került be, az ezüstérmes Horvátországból a kapus Marko Bijac és a gólvágó Sandro Sukno. Ott van még a negyedik Montenegró játékosa, Darko Brguljan is a csapatban, valamint a bronzérmes Olaszország képviseletében Christian Presciutti.

A riói olimpia férfitornájának álomcsapata:

Kapus: Marko Bijac (Horvátország)

Mezőnyjátékosok: Christian Presciutti (Olaszország), Sandro Sukno (Horvátország), Darko Brguljan (Montenegró), Guillermo Molina (Spanyolország), Slobodan Nikics (Szerbia), Filip Filipovics (Szerbia)

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Férfi válogatott
Benedek Tibor
rio 2016
olimpia