cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Rio 2016: Emelt fővel, de nem boldogan

2016. augusztus 21. 4:05

Benedek Tibor szerint a mezőny kiegyensúlyozott, de a végén mindig ugyanaz a négy-öt csapat kerül közel az éremhez, sajnos nekünk nem sikerült, mert fejben nem voltunk elég erősek. Mint említette, nem kellett volna jól játszani a negyeddöntőn, elég lett volna nyerni… Kiemelte a fiatalok szerepét, majd megköszönte a stábnak a közös munkát.

A görögök elleni mérkőzést követően Benedek Tibor érhetően nem csupán a találkozót, hanem magát a tornát is értékelte.

„Szerettünk volna veretlenek maradni, ha már így alakult, hogy veretlenül lehetünk ötödikek. A mai teljesítmény férfias volt, megküzdöttünk az ötödik helyért. Nem vagyunk boldogak, de emelt fővel mehetünk haza – említette a szövetségi kapitány, majd kérdésre kitért az olimpiai újoncokra is: „Nagyon fontos volt, hogy legyenek a csapatban friss emberek, akik új lendületet tudnak adni. Ezt mind a két fiatal tudta hozni néhány mérkőzésen, nagyon örülök ennek – utalt Zalánki Gergőre és Manhercz Krisztiánra. – Ez egy jövőkép a vízilabdának, hogy érdemes elkezdeni, mert ilyen fiatalon is be lehet kerülni a válogatottba. Az elmúlt egy év megerősítette a játékunkat, ilyen jó emberelőny-kihasználásunk sosem volt még, nagyon pici dolgok döntöttek arról itt Rióban, hogy azok a döntetlenek hogy alakulnak. Magyaros vízilabda volt ez, pici kis nüanszokon múlt, fejben nem voltunk elég erősek, hogy ezek ne történjenek meg.”

És rögtön a negyeddöntőnél tartottunk, amellyel kapcsolatban Benedek Tibor megjegyezte: „Egy negyeddöntőn nem kell jól játszani, elég megnyerni.”

Kérdésre, hogy meglepte-e bármi az olimpián, egyrészt az amúgy valóban teljesen marginális „ A cserejátékos nem mászhat ki a partra” szabályt említette, de kitért egy sokkal inkább fontos dologra, nevezetesen a gólbírók szerepére, ugyanis meglátása szerint égetően szükséges lenne, ha ők is ugyanolyan játékvezetők lennének, mint a meccsbírók: „Egy-egy ilyen meg nem adott gól sorsokat dönt el, és ezeket a hibákat kell kiküszöbölni. Arra kell jobban figyelni, hogy ilyen műhibák ne történhessenek meg.”

No, igen, Vámos Márton lövése ugye Montenegró ellen…

„A mezőny kiegyensúlyozott, de a végén mindig ugyanaz a négy-öt csapat jut oda a legjobbak közé” – fogalmazott a szövetségi kapitány, aki zárszóként így fogalmazott: „Ezúton is szeretném megköszöni a stábomnak a munkáját. Azt gondolom, egy nagyon jó stáb volt, nagyon jól dolgoztunk együtt, és köszönöm nekik, hogy velem voltak!”
 
XXXI. Nyári Olimpiai játékok, Rio de Janeiro
Férfiak, az 5. helyért

Magyarország–Görögország 12–10 (2–1, 4–4, 3–3, 2–3)
Olimpiai Uszoda, vezette:
Koganov (azeri), Peila (amerikai)

MAGYARORSZÁG: Nagy V. – Vámos 2, Erdélyi, Szivós, Varga Dénes 2, Varga Dániel, Kis G. 3. Cs: Zalánki 3, Manhercz, Hosnyánszky 1, Decker Á., Hárai 1. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor

GÖRÖGORSZÁG: Flegkas – Mylonakis 2, Fountoulis 1, Afroudakis 2, Delekas, Mourikis 1, Vlachopoulos 1. Cs: Dervisis, Genidounias, Pontikeas, Kolomvos, Gounas 3. Szövetségi kapitány: Theodoros Vlachos

Gól/emberelőny: 4/9, ill. 8/11
Gól/kettős emberelőny: –, ill. 1/1

A 3. helyért:
Olaszország-Montenegró 12-10 (2-1, 3-3, 4-3, 3-3)

A 7. helyért:
Spanyolország-Brazília 9-8 (3-1, 1-2, 2-1, 3-4)

Döntő:
Horvátország-Szerbia 7-11 (2-3, 1-3, 2-3, 2-2)

A végeredmény. Olimpiai bajnok: Szerbia, 2. Horvátország, 3. Olaszország, 4. Montenegró, 5. Magyarország (Decker Attila, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Manhercz Krisztián, Nagy Viktor, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő), 6. Görögország, 7. Spanyolország, 8. Brazília

A teljes eredménysor: itt

Amler Zoltán (Rio de Janeiro)


Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Női válogatott
rio
Benedek Tibor