cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Rio 2016: Tiborért, a stábért, a szurkolókért

2016. augusztus 18. 17:12

A magyar férfiválogatott magabiztosan, 13–4-re győzte le Brazíliát. Erdélyi Balázs elmondása szerint sok mindenkinek tartoznak azzal, hogy odateszik magukat, ha már úgy alakult, az 5. helyért kell harcolniuk. Benedek Tibor kötelező sikerről beszélt, és arról, a játékosok a negyeddöntő után is mindent megtettek, hogy jó állapotban legyenek.

„Leginkább Benedek Tibiért, a stábért, és azokért az emberekért, akik a mai napig szurkolnak nekünk.”

Erdélyi Balázs, a mérkőzésen négy gólt is jegyző játékosunk mondta ezt az interjúzónában.

Tulajdonképpen ezzel az egy mondattal összefoglalta a parti lényegét.

Mert a csapat, noha természetesen meglehetősen fájdalmasan éli meg eztán a riói napokat, gőzerővel azon dolgozik, hogy megszerezze az 5. helyet, és elmondhassa magáról, veretlenül zárta a tornát.

„Erre a két meccsre össze kell magunkat szedni, ha már ide kerültünk, akkor itt kell kihozni a maximumot. Kötelező győzelem kellett, hogy legyen ez a mérkőzés” – tette hozzá az egriek szélsője, akivel nem tudtak mit kezdeni a brazilok a meccsen.

Igaz, senki mással sem.

Avagy a magyar válogatott magabiztos játékkal, kiváló védekezéssel, alkalomadtán virtuóz megoldásokkal újra megmutatta, klasszisokkal jobb, mint a házigazda.

Két negyed után már 7–1 állt a táblán, majd a folytatásban 9–2, és 11–4 is. A vége 13–4 lett, a megfogyatkozott brazilok képtelenek voltak tartani a ritmust.

„Kötelező győzelem volt, ez mindenkinek tudnia kell. Örülök, ha értem is harcolnak, de magukért ugyanúgy harcolniuk kell. Már a negyeddöntő után mindent meg is tették, hogy a legjobb állapotban legyenek mára. És ezt újra meg kell ismételni, mert ez volt a könnyebb része, a szombati valamivel nehezebb lesz. Mit kértem tőlük mára, azon kívül, hogy nyerjenek? Ezek a dolgok ránk tartoznak, de nyilván azt kértem elsősorban, hogy nyerjünk. Arra, hogy a negyeddöntőt elemezzük és bánkódjunk rajta, bőven lesz még időnk, akár sok-sok éve is, most az a dolgunk, hogy ezekre a meccsekre a legjobbak legyünk” – értékelt Benedek Tibor, aki arra a kérdésre, hogy miről diskurált meccs közben a játékvezetővel, elárulta, „Nagyon buta dolgokról, mert hoztak egy szabályt, hogy nem lehet végiggyalogolni a cseréknek a parton, és úgy látom, ez most nekik a legfontosabb…”

Ami a folytatást illeti: a mieink szombaton magyar idő szerint 16.30-tól a spanyol-görög meccs győztesével vívnak az 5. helyért.


XXXI. Nyári Olimpiai játékok, Rio de Janeiro
Férfiak, az 5–8. helyért

Magyarország–Brazília 13–4 (4–1, 3–0, 4–3, 2–0)
Olimpiai Uszoda, vezette:
Gomez (olasz), Rezvani (iráni)

MAGYARORSZÁG: Nagy V. – Erdélyi 4, Varga Dénes 2, Varga Dániel 1, Kis G. 1, Vámos 1, Szivós- Csere: Decker Á. 1, Hárai, Manhercz K., Hosnyánszky 1, Zalánki 1. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor

BRAZÍLIA:
Soro – Oneto, Perrone 1, Da Costa, Vrlic, Baches 2, Crivella 1. Csere: Rocha, Guimares, Alonso. Szövetségi kapitány: Ratko Rudic

Gól – emberelőnyből: 5/6, ill. 0/10
Gól – kettős emberelőnyből: –, ill. 0/1
Gól – ötméteresből: 0/1, ill. 0/1

További eredmény
Elődöntő
Montenegró–Horvátország 8–12 (3–4, 2–3, 1–1, 2–4)
Gólszerzők:
Ivovics 3, Darko Brguljan 3, Jokics, Drasko Brguljan, ill. Buslje 4, Setka 3, Loncar2, Macan, Sukno, Garcia

További program (magyar idő szerint)
Az 5–8. helyért:

augusztus 18., csütörtök, 20.10: Görögország–Spanyolország

ELŐDÖNTŐ
augusztus 18., csütörtök, 21.30: Olaszország–Szerbia

További eredmények, a teljes program: itt

Amler Zoltán (Rio de Janeiro)


Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Férfi válogatott
Benedek Tibor
rio 2016
olimpia