cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Rio 2016: „Volt egy álmunk…”

2016. augusztus 17. 4:21

Szivós Márton vigasztalta társait, igyekezett erős maradni, miközben bizonyosan fáj, nagyon fájt a szíve. Varga Dániel a csapat csak a szívének köszönhette, hogy egyáltalán eljutott az ötméteresekig, ahol már minden kiszámíthatatlan.

A Montenegró elleni mérkőzés után, nem meglepő, rendkívül elkeseredett játékosok hagyták el sorra előbb a medenceteret, majd az interjúzónát.

Varga Dániel odaállt, nehéz szívvel, de elmondta gondolatait: „Nem játszottunk jól, az, hogy egyáltalán el tudtunk jutni az ötméteresekig, az a szívünknek volt köszönhető. Az olimpia leggyengébb játékát mutattuk, sorozatosan követtünk el olyan hibákat, amikről előtte beszéltünk, hogy el kell kerülni. Az ötméteresek pedig egyszer így alakulnak, egyszer úgy, az már kiszámíthatatlan.”

A meccs utáni fájdalmas képsorozata volt az, amint Szivós Márton vigasztalta játékostársait, olimpiai bajnokokat, miközben ő ugye…

„Volt egy álmunk, amiért küzdöttünk, de sajnos már nem jön már össze. Büszke vagyok a csapatra, mert nagyot küzdöttünk, megmutattuk, hogy van tartás bennünk. Az, hogy kikaptunk ötméteresekkel, szerencsejáték volt. Természetesen gyakoroltuk az ötösöket, de ez tényleg lutri. Ezek után a célunk az ötödik hely. A mai vízilabdában mindenki verekszik, nincs ezzel probléma, fölvettük a kesztyűt” – mondta.

Benedek Tibort is láthatóan megviselte a vereség, ennek ellenére higgadtan, mértéktartóan állt a mikrofonrengeteg elé: „Nem működött a szoros emberfogásunk, elég könnyen fel tudták juttatni a labdát és gólokat dobtak szabaddobásból. Két negyeden keresztül ők kifejezetten jól blokkoltak, mi pedig gyengén lőttünk. Ha ez nincs, azt gondolom a kilenc lőtt gólnak elégnek kellett volna lennie – legalábbis eddig így volt. Most nem volt elég. Az ötmétereseknél gyengébbek voltunk. Figyelnünk kellett arra a második félidőben, hogy a rossz kéz oldaláról lőjünk többet, és hogy gyorsítsuk fel a játékunkat. Ahogy az egész tornán, most is jó volt az emberelőnyös kihasználásunk”. Majd arra a felvetésre, hogy a mezőny egyetlen csapat került alsóházba, miközben mások meglehetősen érdekes körülmények között végeztek a csoportban, így reflektált: „Nekünk az a dolgunk, hogy megnyerjük a meccseket. Az, hogy a szabályok lehetőséget adnak a csalásra, azt nem az én feladatom megoldani. Pekingben elődöntőt ért a csoportelsőség, az más volt.”

XXXI. Nyári Olimpiai játékok, Rio de Janeiro
Férfiak, negyeddöntő

Magyarország–Montenegró 9–9 (1–2, 2–3, 3–3, 3–1) – ötméteresekkel 2–4
Olimpiai Uszoda, vezette:
Koganov (azeri), Peila (amerikai)

MAGYARORSZÁG: Nagy V. – Vámos 3, Erdélyi 3, Szivós, Varga Dénes 2, Varga Dániel, Kis G. Csere: Zalánki, Manhercz 1, Hosnyánszky, Decker Á., Hárai, Decker A. (kapus). Szövetségi kapitány: Benedek Tibor

MONTENEGRÓ: Scsepanovics – Drasko Brguljan 2, Paskovics 1, Radovics 1, Janovics 1, Csucskovics, Ivovics 3. Csere: Petrovics, Darko Brguljan, Misics, Klikovac 1, Jokics. Szövetségi kapitány: Vladimir Gojkovics

Gól – emberelőnyből: 6/9, ill. 3/6
Gól – kettős emberelőnyből: –, ill. 0/1

További negyeddöntő eredmény
Szerbia–Spanyolország 10–7 (3–1, 4–2, 0–2, 3–2)
Gólszerzők:
Mandics 4, Filipovics 2, S. Mitrovics 2, Csuk, Alekszics, ill. Molina 3, Munarriz 2, Minguell, Szirányi

Brazília–Horvátország 6–10 (2–3, 1–4, 3–1, 0–2)
Gólszerzők:
Oneto 3, Guimaraes, Delgado, Silva, ill. Garcia 3, Jokovics 3, Buric, Buslje, Sukno, Bukic

Görögország–Olaszország 5–9 (0–2, 2–2, 1–2, 2–3)
Gólszerzők:
Founoulis 2, Mourikis 2, Vlachopoulos, ill. Figlioli 3, Aicardi 2, Gitto, Nora, C. Presciutti, di Fulvio

További program (magyar idő szerint)
Az 5–8. helyért:

augusztus 18., csütörtök, 16.00: Magyarország–Brazília
augusztus 18., csütörtök, 20.10: Görögország–Spanyolország

ELŐDÖNTŐ
augusztus 18., csütörtök, 17.20: Montenegró–Horvátország
augusztus 18., csütörtök, 21.30: Olaszország–Szerbia

További eredmények, a teljes program: itt

Amler Zoltán (Rio de Janeiro)
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Női válogatott
rio
benedek
szivós
varga dániel