cover image
Egyéb
Utánpótlás
Férfi

Ifik: győzelem Olaszország ellen

2016. augusztus 12. 20:47

Remekül kezdte a szombathelyi 1. OMV Kupát a magyar ifjúsági válogatott.

Az I. OMV kupa nemzetközi U19-es vízilabdatorna nyitónapján a magyar csapat 16-13-ra legyőzte Olaszországot.

Az olasz csapat kapufával, a magyar Vadovics Viktornak köszönhetően góllal kezdett. Zerinváry Lóránd kiállítását pár másodpercen belül kihasználták az olaszok, 1-1. Ám Nagy Ádám, majd Sebestyén Balázs találatával hamar elhúztak a mieink, 3-1. Aztán az olaszok kapaszkodtak, előbb Manzi lőtt a kapus keze között a hálóba, aztán Baviera távoli lövésével 3-3-at mutatott az eredményjelző. Potyogtak a gólok, ráadásul sok lövés még ki is maradt.

A második negyed is gólváltással indult, egyik csapat sem tudott meglépni. 3.30 volt hátra, amikor Manzi csaknem a félpályáról eleresztett lövésével 7-5-re elhúztak az olaszok. A magyar csapat játékosai ebben a periódusban hamar és pontatlanul ellőtték emberelőnyös helyzeteiket. Öldöklő csata zajlott minden labdáért, a Horkai-csapat Vadovics, majd Burián Gergő büntetőjével 7-7-re mentette a félidőt.

A szünet után Vadovics már a harmadik találatát szerezte, a másik oldalon Baviera viszont már a negyedik – igaz ezúttal szerencsés – gólját dobta: 8-8. A mieink ziccereket hibáztak, miközben az olaszok jobban sáfárkodtak lehetőségeikkel. Az utolsó negyedre 11-9-es olasz előnnyel fordultak a gárdák.

A záró felvonásban Burián mattolta gyorsan kétszer az olasz kapust: 11-11. Felváltva estek a gólok, a vb-re készülő magyar válogatott ekkor már sokkal jobban koncentrált a kapu előtt, szépen megjáratta a labdát előtt s végül biztosan, 16-13-ra nyert.
 
Eredmények - 1. OMV Kupa, 1. játéknap:

Magyarország–Olaszország 16-13 (4-4, 3-3, 2-4, 7-2)
Szombathely, Tófürdő, 300 néző, vezette: dr. Marosvári (magyar), Matijevic (szerb)

Magyarország:
Laposa – Zerinváry, VADOVICS 6, Nagy Á. 1, TELEKI 2, Kósa. Csere: Baksa 1, Sebestyén 2, BURIÁN 3/1, Sugár 1, Lukács, Fekete, Bányai. Szövetségi kapitány: dr. Horkai György.

A legjobb olasz dobók: Manzi 4, Baviera 3

A másik meccsen: Horvátország–Ausztrália 23-14

A szombati program:

17.00: Olaszország–Ausztrália
18.30: Magyarország–Horvátország.
Vízilabda hírek
Utánpótlás
Utánpótlás - Fiú ifjúsági válogatott
horkai györgy
ifiválogatott
ifjusagi valogatott
omv kupa
omv
u18-as válogatott