cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Benedek Tibor: „Végig észnél kell lenni”

2016. augusztus 8. 19:44

A férfiválogatott szövetségi kapitánya szerint kiegyensúlyozottak a csoportok, ezzel együtt az ausztrálok elleni iksz „jó kis pofon”.

A magyar válogatott 9-9-es döntetlent játszott Ausztráliával a riói olimpia második csoportmérkőzésén.

Benedek Tibor így értékelt az M4 Sportnak adott nyilatozatában:

„Ez egy harcos, kemény mérkőzés volt, az ausztrálok szoros emberfogásban nagyon jó voltak, nehezen tudtunk felérni a támadásainkhoz, és így azok rövidebbek is voltak. A fórokat mindkét csapat 60 százalékban használta ki, ez nekünk jó arány, de sajnos, nekik is. Több jó egyéni teljesítmény kell ahhoz, hogy téthelyzetben több gólt tudjunk szerezni. Ez az ausztrál csapat sokkal erősebb volt, mint a tegnapelőtti. Nekünk ellenük mindig nehéz, ez az elmúlt években sokszor bebizonyosodott. Sok minden történik még a csoportban. Tegnapelőtt még örültünk a szerbek elleni döntetlennek, ma már nem annyira örülünk. Ez jó kis pofon volt, de semmi sem dőlt el. Mindkét csoport nagyon kiegyensúlyozott, minden pillanatban észnél kell lenni.”
 
Varga Dénes az M4 Sportnak:

„Felesleges a levegőben beszélni arról, melyik a jobb csapat. Az a jobb, amelyik az adott pillanatban ezt be tudja bizonyítani. Úgy éreztem, hogy amikor visszavettük a vezetést, akkor meg is tudjuk tartani és megmarad. Nem sikerült, de abból indulok ki, hogy mégiscsak meg tudtuk fordítani a meccset, azaz tudtunk koncentrálni. Még egy pár órát biztosan emésztgetjük ezt a meccset, aztán majd azzal kezdünk el foglakozni, hogy tudjuk megverni a görögöket.”

 
Eredmény – riói olimpia, csoportkör, 2. forduló:

Magyarország-Ausztrália 9-9 (4-3, 2-2, 1-3, 2-1)
Gólszerzők:
Vámos 2, Hárai 2, Varga Dénes 2, Manhercz K., Szivós, Erdélyi, illetve Campbell 4, Roach, Swift, Ford, Kayes
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Férfi válogatott
Benedek Tibor
rio 2016
olimpia