cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi
Női

Rio 2016: Nincs elvárás, csak bizalom!

2016. augusztus 5. 17:57

Dr. Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke amondó, az elvárásoknak belülről kell jönniük, márpedig ezzel nincs probléma. A férfiválogatottat négy olimpián is irányító szakember szerint mindkét csapatunk ott lehet a dobogó valamely fokán.

Rióban fokozódik az izgalom. Pénteken megnyitó, helyi idő szerint reggel 9 órától (otthon 14 óra) a Szerbia–Magyarország férfimérkőzéssel megkezdődik az olimpiai pólótorna. Vajon mit remél a mieinktől a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke? Mit remél az a dr. Kemény Dénes, aki négy ötkarikás játékokon is vezette csapatunkat, ki ne tudná, egymás után háromszor egészen Olümposz csúcsára?

„Bízom Tiborban és bízom Attilában
– mondta. – Elvárásokat már csak azért sem fogalmazok velük szemben, mert egyrészt én sem szerettem, ha esetleg így tettek anno, amikor kapitány voltam, másrészt azért, mert az elvárások belülről kell, hogy jöjjenek.”

Tekintettel arra, hogy az elnök biztos benne, sőt voltaképpen pontosan tudja, melyek ezek a belső elvárások, nyugodtan várja a kezdést. Ő maga 13-án érkezik Rióba, addig otthon drukkol a mieinknek.

„Ha jól választott kapitányt az elnökség, akkor nem lehet probléma. Márpedig az elmúlt időszak eredményei ismeretében hajlanék a megállapításra: jól választottunk” – dicsérte Benedek Tibort és Bíró Attilát dr. Kemény Dénes, aki annyiban azért kitért az esélyekre, hogy mindkét csapatunkat a dobogóra vizionálja: „Az erőviszonyok ismeretében a lányok és a fiúk is jó eséllyel érmet szerezhetnek, hogy milyen színűt, azok apróságokon dőlhetnek el.”

A női válogatott riói kerete:

Kapusok: Gangl
Edina, Kasó Orsolya

Mezőnyjátékosok: Antal Dóra, Bujka Barbara, Czigány Dóra, Csabai Dóra, Garda Krisztina, Illés Anna, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Takács Orsolya, Tóth Ildikó

A férfiválogatott riói kerete:

Kapusok: Decker
Attila, Nagy Viktor

Mezőnyjátékosok: Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Manhercz Krisztián, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő. A csapattal edz még Tóth Márton (ő edzőpartnerként Brazíliába is kiutazik) és Bedő Krisztián

Amler Zoltán (Rio de Janeiro)
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Női válogatott
rio 2016
rio
olimpia
olimpia 2016
Férfi válogatott
kemény dénes