cover image
Egyéb

Elkezdték az edzéseket Debrecenben

2016. augusztus 1. 13:34

Komlósi Péter és Kis István csapata a tavalyi DVSE-hez képest már egy megújult kerettel bír.

Varga Tamás távozása után az edzéseket már a klub korábbi játékosa, a 38 éves szentesi származású Komlósi Péter vezeti, akinek segítője Kis István lesz a 2016-17-es szezonban, ő a 97-es válogatottnál is dolgozik, a junior-Eb-re készül, amelyet majd szeptember 11. és 18. között rendeznek Alphenben, Hollandiában.

A 2015-16-os bajnokságot a kilencedik helyen záró piros-fehérektől mindössze öten távoztak (Babay Árpád – Vasas, Halek Márton – Miskolc, Hoppál Gergely – Tatabánya,
Kincses Attila – Miskolc, Pataki Gergely – Kaposvár), vagyis a DVSE keretének meghatározó váza egyben maradt.
 
A csapatkapitány Kállay Márk, a válogatott kapus Lévai Márton, az ifjú Katona Gábor, Kuncz Tamás, Müller Máté, a spanyol Sergi Mora Belmonte, Süveges Máté, Szőke Szabolcs és a saját nevelésű fiatalok, Fekete Gergő, Kaszanyi Roland és Smitula Gergő az új idényre is a cívisvárosiakhoz kötelezték el magukat.

Hozzájuk érkezett négy új játékos: a balkezes Somlai Tamás Miskolcról, a szintén fiatal Tóth Péter pedig Pécsről tért vissza a hajdúsági fővárosba, valamint két külföldi válogatott játékost is igazoltak a debreceniek.

A 22 esztendős olasz junior világbajnok center, Tommaso Busilacchi a Como csapatából érkezik, a 23 éves szlovák válogatott Lukas Durik pedig Spanyolországból teszi át a székhelyét a cívisvárosba - olvasható a klub közleményében.
 
(A fenti képről hiányzik a 98-as válogatottal készülő Fekete Gergő, valamint a később csatlakozó Sergi Mora Belmonte és Tommaso Busilacchi.)
Vízilabda hírek
dvse
debrecen
tommaso busilacchi
komlósi péter