cover image
Egyéb

Spanyolveréssel kezdtük a Comen-kupát

2016. július 28. 19:55

Ifiválogatottunk végig vezetve 13–11-re győzte le ellenfelét a rangos krétai torna első napján. A mieink pénteken Görögország és Montenegró ellen játszanak.

Mint beszámoltuk róla, a magyar fiú ifiválogatott részt vesz a négynapos rangos krétai Comen-kupán, ahol a világ hét legjobb csapata alkotja a mezőnyt Ciprus mellett. A mieink remekül kezdtek: a spanyolok ellen végig vezetve magabiztosan győztek 13–11-re.

„Végig kézben tartottuk a mérkőzést, megérdemelt a siker. Több jó egyéni teljesítmény mellett kiemelném a kapus Grieszbacher Márkot, aki 2000-es születésű, most először játszott ilyen meccset, és bizonyította tehetségét. Mellette Baksa Benedek, a centerek, Fekete Gergő és Teleki András, valamint Nagy Ádám nőtt az átlag fölé. Jól védekeztünk, s ugyan akadtak hibák, elégedettek lehetünk. A víz meleg volt, de ahogy mondani szokták, nem csak nekünk, az ellenfélnek is” – értékelt Horkai György utánpótlás-igazgató, akitől megtudtuk, a mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a harmadik negyedben egy ütés következtében felrepedt Burián Gergő szemhéja, nem térhetett már vissza. Vadovics Viktor végigjátszotta a találkozót, rá sem lehetett panasz.

A mieink meccs előtt Szerbia az utolsó másodpercben lőtt szabaddobásgóllal győzte le 10–9-re Olaszországot. A mieink pénteken előbb Görögország, majd délután Montenegrói ellen játszanak.

Comen-kupa nemzetközi ifitorna, Kréta
A csoport
Spanyolország–Magyarország 11–13

További eredmények:

Horvátország–Ciprus 31–4 (B)
Szerbia–Olaszország 10–9 (B)
A Montenegró–Görögország mérkőzést (A) később játsszák.


A Comen-kupán résztvevő magyar válogatott:

Kapusok: Bányai
Márk, Leposa Gábor, Grieszbacher Márk
Mezőnyjátékosok: Nagy Ádám, Zerinváry Lóránd, Schmölcz Norman, Sugár Péter, Vadovics Viktor, Burián Gergő, Teleki András, Fekete Gergő, Sebestyén Balázs, Kardos Alexander, Kósa Balázs, Baksa Benedek

A Comen-kupa további programja

Július 29., péntek

Montenegró–Spanyolország, 9.00
Szerbia–Horvátország, 10.20
Olaszország–Magyarország, 11.40
Görögország–Magyarország, 13.00
Szerbia–Ciprus, 16.00
Montenegró–Magyarország, 17.20
Horvátország–Olaszország, 18.40
Görögország–Spanyolország, 20.00

A negyeddöntőket és az elődöntőket július 30-án, a helyosztókat július 31-én rendezik.
- a.z. -
Vízilabda hírek
\'98-as válogatott
Comen-kupa
horkai györgy
\\\'98-as válogatott
\\\\\\\'98-as válogatott
\\\\\\\\\\\\\\\'98-as válogatott