cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi
Női

A víz és a jó hangulat az úr

2016. július 28. 12:56

Délelőtt az időjárás miatt mindét válogatottunk kiszorult a kinti medencéből, de a hangulaton minden cseppet sem változtat. Délután a lányok a serdülő fiúk, az urak az ifik ellen tartanak edzőmeccset. Pénteken délelőtt még tréning, szombat reggel pedig utazás.

„Villámlik, vízbe nem!”

A Hajós Alfréd Sportuszoda úszómestere biztonsági okokból senkit sem engedett a kinti medencébe délelőtt, így mindkét válogatottunk programja átalakult kissé.

A hölgyek a 2000-2001-es fiúkkal, azaz a serdülő-válogatottal játszottak volna edzőmeccset – mindez átkerült így a délutánra. Helyette a konditeremben izzadt a társaság. „Kedden már játszottunk a fiúkkal, nagyon hasznos volt, éppen ezért délután igyekszünk pótolni” – adott tájékoztatást Bíró Attila. A szövetségi kapitánnyal sikerült leülni közel egy órát beszélgetni, az interjút a későbbiekben közöljük – a beszélgetésnek az vetett véget, hogy érkezetek a lányok, és elfoglalták a szövetségben a tárgyalót. A szakvezető gyenge, mosolygós próbálkozását („Bent maradhatunk?”) Keszthelyi Rita csapatkapitány magától értetődő határozottsággal, kedvesen hárította el („Természetesen nem!”), így a 13 játékos zárt körben tartott értekezést. Bíró Attila láthatóan büszkén konstatálta, hogy hazamenetel helyett leültek együtt a lányok, mindez bizonyítja az egységet, az akaratot. Erre bizony lehet alapozni.

A szakadatlanul zúduló zápor ellenére férfiválogatottunknál is jókedv uralkodott. Több játékos is a kötelező dolgokat intézte (a szövetség támogatója, a BENU csomagjait pakolták örömmel), Erdélyi Balázs például a formaruha iránt érdeklődött, pluszban Nagy Viktor egy sakk-készletet tett el. A világbajnok kapus Bréda Tamás szövetségi munkatárs kérdésére („Tényleg kiviszed? Lesz ellenfeled?”) kaján vigyorral válaszolt: „Mondanám, hogy nincs ellenfelem, de az apuval vívott partik után felelőtlenség volna ezt állítani…”

A társaság szintén a konditeremben tartott edzést, majd a fedettben tarthatott edzést Benedek Tibor, délután pedig az ifiválogatott ellen lesz kétkapus mérkőzés.

A Margitszigeten érezhető a jó kedv, mindenki várja már a szombati utazást, onnan lesz igazán célegyenesben a történet.

A női válogatott riói kerete:

Kapusok: Gangl
Edina, Kasó Orsolya

Mezőnyjátékosok: Antal Dóra, Bujka Barbara, Czigány Dóra, Csabai Dóra, Garda Krisztina, Illés Anna, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Takács Orsolya, Tóth Ildikó. A csapattal edz Szilágyi Dorottya

A férfiválogatott riói kerete:

Kapusok: Decker
Attila, Nagy Viktor

Mezőnyjátékosok: Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Manhercz Krisztián, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő. A csapattal edz még Tóth Márton (ő edzőpartnerként Brazíliába is kiutazik) és Bedő Krisztián

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Női válogatott
rio