cover image
Egyéb

Rangos krétai tornán az ifiválogatott

2016. július 27. 17:21

A Comen-kupán a világ hét legjobbja vesz részt, Horkai György együttese sorrendben a spanyolok, a görögök és a montenegróiak ellen játssza csoportmérkőzéseit.

Igen, nem, igen.

Meglehetősen érdekesen alakult ’98-as válogatottunk görögországi meghívása: elmúlt év szeptemberben igazolta vissza a helyi szövetség, hogy csapatunk részt vehet a felettébb rangos Comen-kupán, Horkai György utánpótlás-igazgató ehhez igazította a nyári programot. Hanem aztán túl nagy lett a csend, minek után montreali olimpiai bajnokunk gondolt egyet, és kitelefonált. Nos, ekkor kapta a mellbevágó hírt, mégsem mehetünk. Gyorsan átalakított a programot, furcsállotta, de aztán túllépet az egészen, hanem aztán a múlt héten Belgrádban volt a srácokkal, amikor őt hívták, és közölték: a törökök visszalépése miatt lenne mód a részvételre.

„Noha szakmailag nagyon sokat ér ez a torna, nem mondtam egyből igent, már csak dacból sem – fogalmazott Horkai György. – A szövetségben megbeszéltük a dolgokat, s végül, noha így az utolsó pillanatban meglehetősen nagy szervezőmunka kellett a különböző korosztályok miatt, belevágtunk. Gyorsan hozzáteszem, és ezt a fiúknak is elmondtam, külön köszönet a Magyar Vízilabda Szövetségnek, hogy a nehézségek, és a jelentős költségek dacára elintézte nekünk az utazást.”

A 18 fős küldöttség (15 játékos, plusz Horkai György, Keszthelyi Tibor edzők, valamint Kovács Cs. Tamás játékvezető) így ma Bécsen keresztül a torna helyszínére, Krétára utazott, ahol a mieink Spanyolország, Görögország és Montenegró ellen játssza csoportmérkőzéseit. Merthogy 8 csapat indul – a másik kvartettben Olaszország, Szerbia, Horvátország és Ciprus található.

„A világ hét legjobb együttese részt vesz a tornán, ennél jobb erőfelmérőt kívánni sem lehet” – tette hozzá Horkai György, aki a jövő héten Olaszországban edzőtáborozó junior-válogatott irányítását (ne feledjük, ezek a fiúk játszanak csütörtökön délután és pénteken délelőtt edzőmeccset a riói olimpiára utazó felnőtt válogatottal!) a Kis István, Tóth Kálmán kettősre bízta: „Kíváncsian várom majd a kollégák beszámolóját, a fiúknak biztosan nagy élmény és megtiszteltetés lesz a legjobbak ellen játszani.”

A Comen-kupán résztvevő magyar válogatott:

Kapusok:
Bányai Márk, Leposa Gábor, Grieszbacher Márk
Mezőnyjátékosok: Nagy Ádám, Zerinváry Lóránd, Schmölcz Norman, Sugár Péter, Vadovics Viktor, Burián Gergő, Teleki András, Fekete Gergő, Sebestyén Balázs, Kardos Alexander, Kósa Balázs, Baksa Benedek

A Comen-kupa programja

Július 28., csütörtök:

Horvátország–Ciprus, 16.00
Szerbia–Olaszország, 17.20
Spanyolország–Magyarország, 18.40
Montenegró–Görögország, 20.00

Július 29., péntek
Montenegró–Spanyolország, 9.00
Szerbia–Horvátország, 10.20
Olaszország–Magyarország, 11.40
Görögország–Magyarország, 13.00
Szerbia–Ciprus, 16.00
Montenegró–Magyarország, 17.20
Horvátország–Olaszország, 18.40
Görögország–Spanyolország, 20.00

A negyeddöntőket és az elődöntőket július 30-án, a helyosztókat július 31-én rendezik.
 
- a.z. -

Vízilabda hírek
\'98-as válogatott
Comen-kupa
horkai györgy
\\\'98-as válogatott
\\\\\\\'98-as válogatott
\\\\\\\\\\\\\\\'98-as válogatott
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'98-as válogatott