cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

A holland női válogatott újrakezdte az edzéseket

2016. július 23. 12:53

Az orosz sportolók teljes riói kizárására készülnek. Biztos, ami biztos alapon elkezdtek edzeni.

Mint ismert, az Európa-bajnoki és világbajnoki ezüstérmes Hollandia nem jutott ki a riói játékokra. Ebben nagy szerepe van a magyar válogatottnak, amely Belgrádban, legnagyobb örömünkre, az Európa-bajnokság döntőjében győzött, ezzel egyedüliként megszerezte az olimpiai kvótát a kontinenstornáról.

A hollandok mehettek az olimpiai selejtezőre, amit odahaza rendeztek, Goudában. Csakhogy ott a negyeddöntőben Spanyolország 10-7-re verte őket, ezzel elúszott a riói szereplés.

A további negyeddöntőkben Görögország, az olaszoknál jobb, de segítséget kapó Kanada, Franciaország és az oroszoktól büntetőkkel vereséget szenvedő görögök kaptak ki, így számukra is szertefoszlottak az olimpiai álmok.

És most következik a cikk apropójául szolgáló fejlemény: minden idők egyik legnagyobb doppingbotránya robbant ki a héten (illetve már pár hónapja, amikor az első feltételezések megjelentek), amely szerint Oroszország állami segítséget nyújtott a szocsi téli olimpián sportolói számára. A Nemzetközi Antidopping Szövetség, a WADA bizonyítékokkal rendelkezik, és „azt kéri” a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól, hogy zárja ki az orosz sportolókat a riói olimpiáról.

A NOB eddig még nem döntött a kérdésben, de a jövő héten már határoznia kell.

Arno Havenga, a holland női válogatott szövetségi kapitánya „kapcsolt”, és összehívta a csapatot, annak reményében, hogy az esetleges kizárás után Hollandia előtt megnyílik az út. „Mindenre fel vagyunk készülve” – idézi a waterpoloworld.com a kapitányt, akinek a hétvégére lett teljes a csapata, mert a lányokat a nyaralásukról hívta vissza.

A hollandok egyébként a spanyoloktól kaptak ki az olimpiai selejtezőtornán a negyeddöntőben, az oroszok a görögöket verték meg 5 méteresekkel a mindent eldöntő mérkőzésen. Később a helyosztókon Hollandia szerezte meg az 5. helyet a görögök 9-7-es legyőzésével.

Majd meglátjuk!

-ds-

Vízilabda hírek
Női válogatott