cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Nagy meccsen egy góllal jobb volt Szerbia

2016. július 21. 19:27

A férfiválogatott 12-11-es vereséget szenvedett Belgrádban a világbajnoktól, de a játék igen biztató Rio előtt két héttel.

A háromnapos belgrádi edzőtábor zárásaként a világ- és Európa-bajnok Szerbia, valamint az Eb-bronzérmes magyar válogatott a Tasmajdan-uszoda nyitott medencéjében játszott felkészülési mérkőzést 1500 néző előtt. A találkozó egyik játékvezetője Marosvári Attila volt.

A magyar csapat remekül kezdett, 1-0-ra, 3-1-re vezetett, és az első kisszünetben is nálunk volt az előny, 4-2-vel. A második szakaszban két Filipovics-góllal ugyan egyenlített Szerbia, de jött Vámos Márton és Zalánki Gergő gólja, 6-4-re nálunk volt az előny a nagyszünetben.

Nagy Viktor védte a magyar kaput a találkozón, a harmadik negyedben ő és a védelem sem találta a szerb henger ellenszerét, 6-3-ra nyerte ezt a szakaszt a hazai csapat, Dusko Pijetlovics vezérletével.
 
A zárószakaszban már 12-9 is volt a szerbeknek, de az utolsó percben kétszer is betalált a magyar válogatott, amely így az utolsó negyedet is ikszre hozta. 

Több mint biztató eredmény a július 30-i utazás előtt.

Eredmény - felkészülési mérkőzés, Belgrád:

Szerbia-Magyarország 12-11 (2-4, 2-2, 6-3, 2-2)
Belgrád, 1500 néző, vezette: Marosvári, Putnikovics


Szerbia: G. Pijetlovics - Mandics, Gocics 1, Randelovics, Csuk, D. Pijetlovics 2, Nikics 1, Alekszics 2, Jaksics 1, Filipovics 3, Prlainovics 1, S.Mitrovics, Rasovics 1, B. Mitrovics (kapus). Szövetségi kapitány: Dejan Savics

Magyarország: Nagy V. - Zalánki 2, Manhercz, Erdélyi, Vámos 2, Hosnyánszky, Decker Á., Szivós, Varga Dániel 1, Varga Dénes 1, Kis G. 1, Bedő, Tóth M. 1. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
 
Gól/emberelőny: 4/13, illetve 4/10


-d-
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Férfi válogatott
Benedek Tibor
rio 2016
olimpia
Szerbia