cover image
Egyéb

Átadták a Szalay Iván-díjakat

2016. július 15. 16:36

Ebben az évben nyolc tehetséges fiatal kapta meg az elismerést.

Egy díszebéden köszöntötték a 2015-16-os szezon legjobb utánpótláskorú játékosait, nyolcan kapták meg a Szalay Iván-díjat. 
 
A lányoknál Faragó Berta (2001-es születésű játékos, klubja: POLO SC), Magyari Alda (2000, POLO SC), Muzsnay Fanni (2000, POLO SC) és Petőváry Luca - helyette édesapja vette át a díjat (2001, MTK-KÓPÉ), a fiúknál Fekete Gergő (2000, Debrecen), Konarik Ákos (2001, Vasas), Pető Attila (2003, KSI) és Tóth Gyula (2000, Szentes) kapta meg az elismerést, amely nagy hagyományokra tekint vissza, egyben kötelezi is a díj birtokosait.
 
A Szalay Iván Alapítvány kuratóriuma (melynek elnöke Kemény Ferenc) 1996 óta díjazza a legjobb utánpótláskorú játékosokat. Megkapta már az elismerést többek között Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Varga Dénes, Varga Dániel, Keszthelyi Rita, Szücs Gabriella és még sorolhatnánk az azóta számtalan sikert a felnőttek között is elérő pólóst. Tavaly Dala Döme, Péter Levente és Aranyi Réka lett a díjazott, most viszont nyolcan is megkapják az elismerést.
 
Éppen ezt emelte ki Kemény Dénes, az MVLSZ elnöke rövid köszöntőjében: mármint azt, hogy egy díj, egy cím értékét és presztízsét az adja, hogy kik kapták már meg korábban. Márpedig ez a díj nem akárkik fiókjában van ott.
 
Kemény Ferenc minden díjazotthoz szólt egy pár szót, mindannyiukat kiváló tehetségnek tartja, de sok munka és alázat szükséges ahhoz, hogy révbe érjenek felnőttként is a srácok. Ha így tesznek, méltán viselik majd a díjat, amelynek névadója - Kemény Ferenc megfogalmazása szerint - azon kevesek közé tartozott, akik csak adtak a vízilabdának. Ezért (is) kell megfelelni a mostani kitüntetésnek.
Vízilabda hírek
szalay iván díj