cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Hátul rendben, elöl még döcög

2016. július 14. 21:02

Női válogatottunk stabil védekezéssel, jó kapusteljesítménnyel rukkolt ki Ausztrália ellen, ám elöl alig-alig sikerült valami, gólt csak Keszthelyi Rita szerzett, így a vb-ezüstérmes 5–3-ra nyert. A BENU-kupa női csapatunk számára pénteken a spanyolok ellen zárul (19 óra).

A csütörtöki nyitányon az első játéknap két győztes válogatottja találkozott, és a mieinket legyőző Olaszország 2–0-ra elment az első negyedben, innentől kezdve viszont szorosabbá vált a találkozó, olyannyira, hogy a nagyszünetben 7-7-tel fordultak a csapatok. Az olaszoknál a sportág nagyasszonya, Tania Di Mario, a spanyoloknál Roser Tarrago villogott, 3-3 gólnál tartottak ekkor. Fordulás után sem akaródzott kialakulni egy nagyobb, megnyugtató különbség, egészen az utolsó etap közepéig, akkor 12–9-re ment el Spanyolország, majd hiába jött a szépítés, Lopez góljával, 3:16-tal a vége előtt 13–10-re vezetett Miguel Oka csapata. A végén aztán jött az elbizonytalanodás spanyol oldalon, 12 másodperccel a vége előtt az olaszok az egyenlítésért támadhattak, emberelőnyben. Az utolsó lövés célt tévesztett, nyertek a spanyolok, így hibátlanok a tornán.

Az előbbiekből kiindulva leszűrhető, az esti parti két résztvevője, a magyar és az ausztrál válogatott 0 ponttal állt a tornán, mindkettő első győzelmére hajtott. A hangulatra ezúttal sem lehetett panasz, hiszen ismét eljött többek között a B-közép, amely hangosan végigdrukkolta a találkozót. Azt a találkozót, amelyet a tengerentúliak kezdtek jobban, hiszen a centerről kiállították Menczinger Katát, Gofers pedig nem kegyelmezett. Átellenben azonban Keszthelyi Rita szintén fórból talált be, majd sokáig nem nagyon ítélt a bírópáros. A nagy gyürkőzésben emésztődtek az energiák, nehéz volt levegőhöz jutni. Mcghie ejtése sajnos beesett a nyújtózkodó Kasó Orsolya kezei fölött, ezzel vezettek a vendégek – ám Tóth Ildikó vízbe „fullasztásánál” már szólt a síp, a jogos ötöst Keszthelyi varrta be.

Fotó: Balogh Máté

Fotó: Balogh Máté

Kasó nagy védése után jött az első „igazi” kontra a centerek ellen itt is, ott is – aztán nálunk még egy… Bishop a jobb szélről nem vacakolt, kilőtte a hosszút, Takács Orsolya remek centerezéssel igyekezett válaszolni, ám húzása után a labda a kapufa csattant. Tóth Ildikó momentumai következtek: az UVSE Európa-bajnoka előbb a saját kapunk ellőtt harcolt ki egy kontrát, majd a másik előtt egy kiállítás – Bíró Attila időt kért. A megjátszás nem volt pontos, legalábbis a végén Kisteleki Hanna mellélőtt. A negyed végén emberhátrányban Kasó remek ütemben ért oda Webster lövésére, így eggyel ment a rivális.

A második negyedben Tóth Ildikó újabb fórt „hozott”, Antal Dóra lövését azonban védte Yanitsas, majd az ismétlés sem sikerült. Egy kivédekezett emberhátrányos helyzet után Szilágyi Dorottya lőtt kapufát, majd Antal mezőnykiállítását Arancini büntette góllal.

Kasó védése és indítása után Kisteleki szépíthetett volna, ám védett a kapus, majd Bujka Barbara és Buckling birkózását büntették páros kiállítással. Az ausztrál kapus újra nagyot védett Kisteleki lövésénél, majd Bujka szerzett hátul labdát. Takács centermunkáját nem díjazták a bírók, Bishop mellélőtt, majd Yanitsas Menczinger kiszorított helyzetből leadott lövését védte. A nagy fel-le úszásnak Kisteleki kiállítása, Mcfadden mester időkérése vetett véget. A fórmegjátszás nem sikerült nekik, mert Czigány Dóra leszedett egy keresztpasszt, nagy kár, hogy odaát ezúttal sem sikerült a lövés: Takács kapufát lőtt.

Southern is így járt, így legalább nem nőtt a különbség, mindenesetre 1.03-mal a vége előtt Bíró Attila is kikérte az idejét. Keszthelyi lövését védte a kapus, de Kasó is a helyén volt, így 2–4-gyel mentek a felek nagyszünetre.

Fotó: Balogh Máté

Fotó: Balogh Máté

A 3–4-gyel rajtoló záró negyed előtt a lányok a vízben tüzes tekintettel álltak össze egy „Hajrá, magyarok!”-ra, avagy érződött, nagyon, de nagyon meg akarják nyerni ezt a mérkőzést. Bujka ilyen intenzitással ment centerbe, de kétszer egymásután „verték össze”, még szerencse, hogy Kasó nagy védéssel reagált, Mcghie és Webster pedig a fát trafálta telibe. A centerbejátszások nem voltak jó, majd mezőnyből Szilágyit küldték ki – 4.33-mal a vége előtt pedig időt kért Ausztrália. Az 5–3-as vezetésért indított attak nem járt sikerrel, a kapuba koncentrált védekezés (Kasó mindkét oldalán állt valaki) nem először hozott eredményt. A sokadik pontatlanság elöl már sokba került, mert a túloldalt Bishop lőtt rosszkéz oldalról.

Illés Anna
fórban kapufáig jutott, Keszthelyi lövését blokkolták, semmi sem sikerült. A vége így 3–5 lett, ebből a meccsből is sokat lehet tanulni. A védekezés rendben, támadásban van még mit csiszolni. Pénteken 19 órától a spanyolok ellen zárja a BENU-kupát a csapat.

Eredmény – BENU-kupa, nők, 2. játéknap

Magyarország–Ausztrália 3–5 (2–3, 0–1, 1–0, 0–1)
Széchy-medence, vezette: Peris (horvát), Dumas (holland)

MAGYARORSZÁG:
Kasó – Kisteleki H., Szücs G., Illés, Keszthelyi 3, Bujka, Menczinger. Csere: Czigány, Antal, Takács O., Tóth I., Szilágyi. Szövetségi kapitány: Bíró Attila

AUSZTRÁLIA: Yanitsas – Beadsworth, Gofers 1, Knox, Mcghie 1, Arancani 1, Southern. Csere: Buckling, Lincoln-Smith, Webster, Bishop 2, Zagame. Szövetségi kapitány: Greg Mcfadden

Gól/emberelőny: 2/8, ill. 2/9
Gól/ötméteres: 1/1, ill. –

A másik mérkőzésen
Olaszország–Spanyolország 12–13 (3–2, 4–5, 2–3, 3–3)
Gólszerzők:
Di Mario 3, Quierelo 2, Bianchoni 2, Emmolo 2, Radicchi, Aiello, illetve Tarrago 3, B. Ortiz 3, A. Espar 2, Lopez 2, Arrones, Forca, Pascual

Az állás: 1. Spanyolország 6 pont, 2. Ausztrália 3 pont, 3. Olaszország 3 pont, 4. Magyarország 0 pont

További program

Július 15., péntek:


Hajós-uszoda 50-es medence:

Olaszország–Ausztrália – 13.00 (női mérkőzés)

Grúzia–Ausztrália – 17.30 - (férfimérkőzés)
Magyarország–Spanyolország – 19.00 (női mérkőzés) – M4 ÉLŐ
Magyarország–Horvátország – 20.30 (férfimérkőzés) – M4 ÉLŐ

Július 16., szombat:

Hajós-uszoda, 50-es medence:

Horvátország–Ausztrália – 19.00 (férfimérkőzés)
Magyarország–Grúzia – 20.30 (férfimérkőzés) – M4 22.30

Július 17., vasárnap:

Hajós-uszoda, 50-es medence:


Magyarország–Ausztrália – 10.00 (férfimérkőzés) – M4 ÉLŐ

Széchy-uszoda:

Horvátország–Grúzia – 10.00 (férfimérkőzés)

- a.z, d.s. -


Vízilabda hírek
Női válogatott
benu-kupa
jegyek
Férfi válogatott
árverés
sos gyermekfalu
magyarország-ausztrália