cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Kettővel közelebb kerültünk

2016. június 30. 2:32

A kemény edzések, kemény munka mellett ismét összecsapott a házigazda amerikaiakkal női válogatottunk: az olimpiai- és világbajnok ezúttal 11–6-ra nyert. A közös edzések folytatódnak, szombaton pedig még egy hivatalos meccs a programban, immár New Yorkban.

Ahogy a túra ígérte, felettébb kemény megpróbáltatásokon esik át női válogatottunk – nem kérdés, szükséges van erre, mert elképesztően sokat tanulhat ebből a két hétből, mind fizikai, mind mentális szempontból remek felkészülési állomása a riói felkészülésnek.

Miaimban hatnegyed edzőmeccsek és egy hivatalos felkészülési mérkőzést szerepelt a programban: ahogy beszámoltunk róla, utóbbin 13–6-os vereséget szenvedett csapatunk. „Az első két negyedben is voltak ugyan hibák, de összességében elfogadhatóan játszottunk. A harmadikban azonban már kijött a csapaton a fáradtság, olyan hibákat vétettünk, amelyeket nem szoktunk, amelyek egyértelműen az elmúlt hetek kemény munkájára vezethetőek vissza. Az amerikaiak ezt kegyetlenül kihasználták, ami nem baj, mert azért jöttünk, hogy tapasztaljunk, tanuljunk, s majd a jövőben ne kövessük el ezeket” – értékelt Bíró Attila szövetségi kapitány.

A társaság aztán elbúcsúzott Miamitól, s a hazaiakkal közösen Greenwichbe utazott, ahol folytatódik a felek közös edzőtábora. Nincs megállás, gyűrik egymást a játékosok, miközben a két együttes külön-külön is készül persze. Kinti idő szerint szerdán este újra hivatalos meccs következett – az egyik játékvezető ezúttal is dr. Molnár Tamás volt.

A parti kísértetiesen hasonlított a két nappal ezelőttihez, már ami azt illeti, hogy sokáig szoros volt az ütközet: két negyed után csak 3–2 állt a táblán. Annyi, mert jól védekezett a csapat, a kapuban lehetőséget kapó Gangl Edina pedig nagyokat védett. Érdekesség, az első negyedben szinte végig megállás nélkül úsztak fel-le a játékosok, hiszen mindössze egyetlen kiállítást ítéletek a bírók.

watch?v=zLbCjXEcBl8&index=2&list=PLvADj0ashBUW_U9xAR9su_5ZD21PuLGPGA harmadik negyedben jött ismét a holtpont: az olimpiai- és világbajnok, friss Világliga-győztes az ebben a periódusban négyszer játszhatott emberelőnyben, és mindannyiszor jól játszotta meg, 3–2-ről 6–2-re lépett el, majd 8–4-ra vezetett.

Ezúttal a záró menetben is jobbak voltak a hazaiak, akik ismét 13-as, már kihirdetett keretükkel álltak ki. A mieink teljesítménye védekezésbe összességében nem volt rossz, elöl azonban újra nem kis gondjai akadtak – kristálytisztán látszik, felettébb kemény munkában van a csapat, a fáradtság pedig magával hozza a hibákat. Viszont két góllal így is közelebb kerültek a mieink ellenfelükhöz, akik játékban vannak, akiket nem véletlenül tartanak az olimpia legnagyobb esélyesének. Válogatottunk ebbe nem akar, s nem is fog belenyugodni, szombaton igyekszik még inkább csökkenteni a különbséget. Amikor pedig majd nagyon kell, a legfontosabb nyári pillanatban az ezeken a meccseken tapasztaltakat felhasználva a fordítás sem lehetetlen.


Felkészülési mérkőzés, Greenwich

Egyesült Államok–Magyarország 11–6 (1–0, 2–2, 5–2, 3–2)

Greenwich

EGYESÜLT ÁLLAMOK: Hill – Musselman 1, Sidemann 1, Fattal 1, Clark 2, Steffens, Mathewson 3, Neushul 1, A. Fisher, Gilchrist 2, M. Fisher, Craig. Szövetségi kapitány: Adam Krikorian

MAGYARORSZÁG: Gangl – Czigány 1, Antal1, Kisteleki H., Szücs G., Takács O. 1, Illés, Keszthelyi 3, Tóth I., Bujka, Csabai, Menczinger, Garda. Szövetségi kapitány: Bíró Attila

Gól/emberelőny: 8/11, ill. 4/10

Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
olimpiai keret
olimpia
felkészülés
Greenwich