cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Még keményebb munka, fokozódó izgalom

2016. június 29. 16:32

A harmadik hetébe lépett a riói olimpiára készülő férfiválogatott felkészülése, a fiúk ismét megtapasztalták, hogy hatalmas az érdeklődés feléjük.

Már a kerethirdetés előtti láz tartja fogva a férfiválogatott tagjait, ez egyszerre kellemes teher, és egyben természetes óvatosság minden csapattag részéről.

Legbelül talán mindenki érzi, reális esélye van-e az olimpiai utazásra vagy sem, ennek ellenére mindenki igyekszik odatenni magát, hogy a stáb – a szövetségi kapitány vezetésével – végül objektív döntést hozhasson. A magyar válogatott a múlt héten Horvátországban, majd Montenegróban készült, ott három hivatalos mérkőzést is játszott, melyen 2 győzelem és 1 vereség (a horvátok ellen) volt a mérleg.

„Szerintem jól alakult az a hét, sok tanulsága van, sok tapasztalata. Azt, hogy játékban milyenek vagyunk, még nem lehet pontosan megmondani, mert 19 játékos van a keretben és ez sokat változott az egy hét során. Volt lehetőségem cserélgetni, próbálgatni, nagyon hasznos volt a túra. A spanyolok és a montenegróiak elleni mérkőzésekkel vagyok leginkább elégedett, és az ottani játékkal. Vannak posztok, amelyek esetében okosabb lettem, de a végső következtetés majd a 13-as névsorból derül ki. Most azért érezhető a csapatban az izgalom, hiszen még nincs meg ez a keret” –
foglalta össze Benedek Tibor szövetségi kapitány az előző hét tapasztalatait a szerda délelőtti sajtónyilvános edzést követően.

Fotó: Balogh Máté

Fotó: Balogh Máté

Ha egy edzés sajtónyilvános, biztosak lehetünk abban, hogy ezt ki is használják a kollégák, most is így volt, rengeteg médium képviselte magát, a kapitány és a játékosok az edzést követően állták is a sarat, már ami az interjúkat illeti.

A tréning végeztével egyébként egy ünnepélyes esemény is zajlott a Széchy-medence előterében: amint arról beszámoltunk, a Volvo Hungária Kft. 13 autót adott át a férfiválogatott számára, a riói felkészülést segítendő – erről bővebben itt számoltunk be.

watch?v=DexwNWjd4jI&feature=youtu.beKis Gábort kérdeztük, hogy érzi magát így a felkészülés harmadik hetébe lépve.

„A múlt hét jól sikerült, azt mondom, rengeteg meccset és kétkaput játszottunk, sőt, igazából annyi meccset, mintha egy hónapja készülnénk, pedig még csak az elején járunk. A csapathirdetés előtt szükség van az ilyen kétkapukra, hogy a kapitány és a stáb meg tudja hozni a döntését. Fárasztó hét volt, kicsit monoton a sok-sok meccs miatt, de ilyenkor ez kell. Ez a hét is elkezdődött, egy nagyon komoly úszással – legalábbis nekem komoly volt, mert nem vagyok egy jó úszó. De élveztem, mikor túlestem rajta. A napunk meg aztán még szebb lett a Volvo jóvoltából, minden játékos örül annak, hogy beülhet egy ilyen prémium kocsiba és használhatja fél éven keresztül. Bízom benne, hogy a héten kiderül a riói csapat névsora is, majd meglátjuk…"

Mondtuk, hogy már ez a fő téma!

Nagy Viktor
szerint sem volt piskóta az elmúlt hét, a mostani viszont számára különleges is lesz.

„Az első hét nagyon kemény volt, aztán ráfordultunk a másodikra, ami a játékról szólt, de mellette ugyanúgy el kellett végezni a munkát. Nagyon fárasztó volt, de örülök annak, hogy napról napra fejlődött a csapat. Sok hibával kezdtünk, de a kupa utolsó két meccsén már nagyon jól játszott a csapat. Mindig jó, ha az ember látja a fejlődést. Ez a hét is nehéz lesz, de dolgozni kell, annak mindig megvan az eredménye. Nagyon szeretem a Margitszigetet, ezen a héten meglátogat a családom, együtt lehetek a gyerekekkel, akik táboroznak, de délután találkozunk. Nyaranta kevés alkalommal láthatom a családomat, most a héten erre lesz lehetőség, ez külön öröm.”

Zalánki Gergőt
és Decker Ádám videóinterjúban mondta el a véleményét a hétről, annyit elárulhatunk, ők is fáradnak, egyben izgatottan várják a kerethirdetést.

A magyar válogatott most idehaza készül, aztán július 9-én, Miskolcon edzőmeccset játszik Ratko Rudic csapatával, Brazíliával, amely leendő csoportellenfele is lesz Rióban. Ezt követően jön a BENU Kupa július 15. és 17. között, ahol Grúzia, Horvátország és Ausztrália lesznek az ellenfelek.

A magyar válogatott bő riói kerete:


Kapusok: Nagy
Viktor, Decker Attila, Bisztritsányi Dávid

Mezőnyjátékosok: Zalánki Gergő, Vámos Márton, Madaras Norbert, Varga Dénes, Varga Dániel, Erdélyi Balázs, Bátori Bence, Manhercz Krisztián, Kis Gábor, Hárai Balázs, Tóth Márton, Bedő Krisztián, Szivós Márton, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Hosnyánszky Norbert

-ds-
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Férfi válogatott
Benedek Tibor
rio 2016
olimpia