cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Montenegróban vertük az Eb-ezüstérmes hazaiakat

2016. június 25. 22:18

Szép győzelmet aratott a férfiválogatott a Jadran Kupa utolsó mérkőzésén Herceg Noviban. Benedek Tibor csapata négy góllal verte meg a hazaiakat.

Bizonyára nem véletlenül tették a Jadran Kupa szervezői szombat estére, a főmeccs idejére, 21 órára a Montenegró-Magyarország találkozót. Közönségcsalogatás okán és szakmai érvek mentén is ez volt a torna csúcsmeccse az Eb-ezüstérmes és Eb-bronzérmes között.

Utoljára a két csapat a belgrádi Európa-bajnokság elődöntőjében találkozott, ahol 8-5-re a montenegróiak voltak jobbak. A kazanyi világbajnokságon is összefutottunk, akkor az 5. helyért zajló meccsen nyert az ellenfél, amely akkor motiváltabb, mint a magyar válogatott.

A hazaiak a spanyolok elleni 5-5 után 9-8-ra verték a horvátokat, azaz veretlenül érkeztek el a torna zárómeccséhez, míg a mieink a horvátoktól 11-9-re kikaptak, majd ugyanilyen arányban győzték le a spanyolokat.

Benedek Tibor ezúttal Bisztritsányi Dávid, Hárai Balázs, Decker Ádám, Hosnyánszky Norbert és Bátori Bence játékától tekintett el, ők maradtak ki a mérkőzésre nevezett keretből, a meccsen Decker Attila kezdett a kapuban.

A kapitány többször hangsúlyozta, hogy kellenek a friss sikerélmények a csapatnak ahhoz, hogy Rió előtt mindent tekintetben készen álljon a nagy feladatra, mi lenne nagyobb sikerélmény, mint az egyik nagy rivális idegenbeli legyőzése.

Nos, az egész meccs nagy küzdelmet hozott, szoros volt a találkozó, először akkor volt két gól a különbség, amikor Manhercz Krisztián a harmadik negyedben kétszer egymás után betalált, azzal lett 7-5 ide, addig vagy döntetlen volt az állás, vagy egy góllal vezetett az egyik csapat, jobbára a magyar. Decker Attila jól védett, és az egyéni megoldások is ültek.

Kifejezetten a harmadik negyedben, amelynek végén Kis Gábor és Erdélyi Balázs gólja révén 10-6-ra elhúzott a válogatott. Ezt a komoly előnyt sikerült megtartani a zárónegyedben, így önbizalomnövelő sikert ért el a csapat egyik nagy riválisa otthonában.

Benedek Tibor értékelése:

„Nagyon harcosan és agresszíven játszott Montenegró, de most sikerült velük felvenni ebben a tekintetben is a versenyt. Ha ez így van, akkor kiütközik az, hogy mi játékban jobbak vagyunk, mint ők. Az Eb-elődöntőhöz képest most azért nem volt annyi kemény párbaj, de a fontos úgyis az lesz, hogy amikor tétmeccsen fizikális síkra akarják terelni a küzdelmet, akkor készen álljunk erre. A győzelmünk másik oka az, hogy több jó egyéni teljesítmény is akadt ezúttal, ez mindig elengedhetetlen a sikerhez. Holnap délelőtt még lesz egy közös edzésünk a montenegróiakkal, azt követően indulunk haza.”

A magyar válogatott vasárnap indul haza, szerdán sajtónyilvános edzést tart a Margitszigeten.

Eredmény – Jadran Kupa, zárónap:

Montenegró-Magyarország 7-11 (3-4, 1-1, 2-5, 1-1)
Gólszerzők:
Drasko Brguljan 3, Ivovics 2, Radovics, Klikovac, illetve Zalánki 2, Manhercz K. 2, Varga Dániel 2, Kis G. 2, Erdélyi 2, Vámos

A másik mérkőzésen:


Horvátország-Spanyolország 8-7 (3-2, 2-3, 3-2, 0-0)
Gólszerzők:
Petkovic 3, Sukno 2, Muslim 2, Vukicevic, illetve Echenique 3, Gutierrez, Miranda, Espanyol, Minguell

A torna végeredménye:

1. Horvátország 6 pont
2. Magyarország 6 pont
3. Montenegró 4 pont
4. Spanyolország 1 pont
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Férfi válogatott
Benedek Tibor
rio 2016
olimpia