cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Vereség a horvátoktól Herceg Noviban

2016. június 23. 20:46

A montenegrói négyes felkészülési torna első napján a magyar férfiválogatott két góllal kikapott a horvátoktól.

A két és fél napos dubrovniki edzőtábor után Montenegróban vesz részt nemzetközi tornán Benedek Tibor csapata, az első napon éppen a közös edzéseken már megismert horvátok voltak az ellenfeleink.

A mieinknél kimaradt a csapatból Decker Attila, Bedő Krisztián, Hosnyánszky Norbert és Varga Dénes. Az egész találkozó szorosan alakult, a horvátok szereztek vezetést, majd 3-1-re elmentek, de  egyenlített a magyar válogatott, és 4-3-nál már vezetett is.
 
Ezt követően megint a horvátok léptek el, 7-5-nél vezettek ismét kettővel, innentől rendre egalizáltak Manhercz Krisztiánék, ő egyébként 3 gólt szerzett a meccsen, ezzel Maro Jokoviccsal együtt a legeredményesebb játékos lett. Alig két perccel a vége előtt még csak egy gól volt a különbség, de a végén 11-9-re a horvátok nyertek.
 
Benedek Tibor értékelése a mérkőzést követően:

„Akadtak bizonyos dolgok, amikkel elégedett lehetek, a zónánk például nagyon jó volt, talán az eddigi legjobb. Ugyanakkor kaptak a horvátok 10 emberelőnyt, és abból 8-at belőttek, ez nagyon gyenge védekezésre vall, ennek tudható be a vereség. Illetve annak, hogy az utolsó negyedre 7-7-tel fordultunk, aztán 4-2-re elveszítettük az utolsó negyedet, ez elfogadhatatlan. De hát az út elején járunk, még a csapat kialakításának az elején, több játékos is kimaradt most a keretből. Igaz, ez nem mentség, hiszen minden más csapat ugyanígy dolgozik. Ami semmiképp sem tetszett, hogy a dubrovniki edzéseken bekapott gólokhoz hasonlóakat kaptunk most is, pedig elmondtuk, hogy készülni kell rá, és hogy lehet őket elkerülni. Ha valami újat húztak volna elő, akkor jobban megérteném ezeket a gólokat, így nehezebb. Készülünk a holnapra, spanyolok ellen, ma még elemezzük egy kicsit ezt a mai meccset is.”


Folytatás pénteken, Spanyolország ellen.
 
Magyarország-Horvátország 9-11 (3-3, 2-3, 2-1, 2-4)
Gólszerzők:
Manhercz K. 3, Gór-Nagy, Vámos, Zalánki, Bátori, Kis G., Tóth M., illetve Jokovic 3, Macan 2, Sukno 2, Vukicevic, Bukic, Buljubasic, Krapic
 
Az eredmény alakulása: 0-1, 1-1, 1-2, 1-3, 2-3, 3-3, 4-3, 4-4, 4-5, 5-5, 5-6, 5-7, 6-7, 7-7, 7-8, 8-8, 8-9, 8-10, 9-10, 9-11.
 
A másik mérkőzésen:
Montenegró-Spanyolország 5-5 (0-2, 2-2, 1-0, 2-1)
Gólszerzők:
Ivovics 2, Radovics, Darko Brguljan, Petrovics, illetve Echenique 2, Mallarach, Tahull, Espanyol
 
Június 24., péntek:

Magyarország-Spanyolország 19.15
Montenegró-Horvátország 21.00

Június 25., szombat:

Horvátország-Spanyolország 19.15
Montenegró-Magyarország 21.00

A férfiválogatott 19-es olimpiai kerete

Kapusok: Bisztritsányi
Dávid, Decker Attila, Nagy Viktor 

Mezőnyjátékosok: Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Madaras Norbert, Manhercz Krisztián, Szivós Márton, Tóth Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő
 
-d-
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Férfi válogatott
Benedek Tibor
rio 2016
olimpia