cover image
Egyéb

Jászberényi Gábor hazatér – Tatabányára

2016. június 20. 18:47

A korábbi válogatott kapus a Montpellier-t hagyja ott a magyar bajnokság kedvéért.

Franciaország is egyre inkább a pólós élvonal része, a válogatott például 1992 után ismét kijutott az olimpiára, míg a francia élklubok egyre jobban megszorongatják a nemzetközi kupában az esélyesebb nemzetek csapatait.

A Montpellier is egy erős középcsapat, itt pólózott az elmúlt hat évben a 34 éves Jászberényi Gábor. A klub weboldala arról számolt be, hogy a kapus kétéves szerződést ír alá a Tatabányával.

„Gábor nyomot hagyott a klub életében”
– nyilatkozta Christophe Spilliaert, a Montpellier elnöke a 2009-ben Franciaországba érkező játékosról. „Természetes, hogy két éve ő lett a csapat kapitánya, hiszen emberileg és szakmailag is bizonyított” – tette hozzá.

Való igaz, sorozatban 5 alkalommal volt a francia bajnokság legjobb kapusa. 2012-ben és 2014-ben bajnok lett a csapattal.

Fabien Vasseur, a csapat vezetőedzője is méltatta a magyar pólóst, akivel élvezte a közös munkát.

„Mindenkinek nagyon köszönök mindent, amit ettől a klubtól kaptam. Az edzőknek, az elnöknek, a szurkolóknak. A második családom a Montpellier, gyönyörű emlékek kötnek ide. Sok elődöntőt, döntőt játszottam karrierem során, de az itteni győzelmet sosem fogom elfelejteni”
– mondta a kapus a klub weboldalának.

Jászberényi Gábor Egerben kezdett el vízilabdázni, később játszott a Ferencvárosban is. Kemény Dénes 2001-ben válogatott meghívót postázott neki, és később is készült a csapattal, sőt, a 2006-is budapesti Világkupán védett is, valamint a belgrádi Eb-re is ő utazott, ott két meccsen jutott szóhoz. Három Universiadén játszott, 2003-ban, Teguban aranyérmes lett.

2009-ben igazolt Franciaországba.

-d-
Vízilabda hírek
jászberényi gábor