cover image
Egyéb

BL: bronzérmes a Szolnok!

2016. június 4. 19:29

Cseh Sándor együttese a címvédő olasz Pro Reccót 11–7-re győzte le, így megszerezte a 3. helyet. A Vasas 2008-as bronzérme után állhat újfent magyar klubcsapat a dobogón.

Összejött a Recco–Szolnok – egy fázissal korábban, mint a felek szerették volna…

Nagy kérdés volt a bronzmeccs előtt, melyik együttes képes hamarabb túllendülni a pénteki megpróbáltatásokon: a magyar bajnok ugye Varga Dénes szerencsétlen labdaérintésével veszített az Olympiakosz ellen (bár tegyük hozzá, ha a meccsen marad a döntetlen, akkor sem biztos a büntető párbaj megnyerése), míg az olasz aranyérmes, BL-címvédő ötméteresekkel maradt alul a Jug Dubrovnikkal szemben.

Két csalódott gárda találkozott egymással, nem vitás.

A Szolnok kezdte aktívabban, koncentráltabban a találkozót, hiszen a Kis Gábor, Mezei Tamás centerkettős bent lévő tagja révén a támadásokban veszély mutatkozott, négy fórból kettőt belőtt a csapat. Így Filipovics emberelőnyből szerzett találatával hiába vezetett a Recco, Gocics és Alekszics a túloldalt jelentkezett fórgóllal, ráadásul Varga Dániel középről eleresztett bombája is beakadt a szemműtéten átesett, otthon maradt Tempestit helyettesíteni próbáló Viola kezei között.

A 3–1-es szolnoki nyitó negyed után kapcsolt Pomilo együttese, öt emberelőnyt ki is harcolt, viszont csak Ivovics talált be. Köszönhetően többek között annak, hogy Nagy Viktor ismét kitett magáért, és a védelem is magabiztosan állt a lábán. Vámos távoli lökete utat talált a kapuba, ám átellenben Pijetlovics akciózott egy gólt, így a nagyszünetben 4–3-as szolnoki vezetést mutatott a tábla.

A harmadik Varga Dénes parádéját hozta. A pekingi olimpiai bajnok Prlainovics fórgóljára akcióból válaszolt, majd Aicardi találata után megúszással mattolta a reccói védelmet. Younger is belőtt egy fórt, majd „Dumi” ismét képes volt ellépni, és újra bevágta a helyzetet, így 8–5-re vezetett Cseh Sándor együtteset a záró felvonás előtt.

Abban di Fulvio hozta közelebb a Reccót, ám Mezei előbb kiharcolt egy ötöst, amelyet Varga Dániel lőtt be, majd a center egy kontra után maradt egyedül, és nem hibázott. 3.30-cal a vége előtt 10–6-os volt az előnyt, eldőlni látszott a csata. Főleg azok után, hogy Nagy Viktor Suknót is megbabonázta.

Filipovics emberelőnyből szépített, ám Kis Gábor támadóidő végén eleresztett lövése bement Viola kezei között, végképp eldőlt a parti.

A Szolnok 11–7-es győzelme azt jelenti, hogy a Vasas 2008-as bronzérme után nyolc évvel áll újra magyar klubcsapat a BL-dobogón!

Eredmény – Férfi Bajnokok Ligája, Hatos Döntő
A 3. helyért

Pro Recco (olasz)–Szolnoki Dózsa-Közgép 7–11 (1–3, 2–1, 2–4, 2–3)

Hajós-uszoda, vezette: Schwart (izraeli), Naumov (orosz)

RECCO: Viola – Figari, Pijetlovics 1, Sukno, Filipovics 2, Ivovics 1, Gitto. Csere: di Fulvio 1, Mandics, Figlioli, Prlainovics 1, Aicardi 1. Vezetőedző: Amedeo Pomilo

SZOLNOK: Nagy V. – Madaras, Vámos 1, Jansik D., Mezei 1, Varga Dénes 3, S. Mitrovics. Csere: Gocics 1, Alekszics 1, Younger 1, Varga Dániel 2, Kis G. 1. Vezetőedző: Cseh Sándor


Gól/emberelőny: 5/12, ill. 3/9
Gól/ötméteres: –, ill. 1/1
Kipontozódott: Gitto (28. p.)

-az, ds-
Vízilabda hírek
Final Six Budapest - Hírek
bl
szolnok
recco
Final Six
a 3. helyért