cover image
Egyéb

Ifik: nagy BVSC-bravúr, a KSI is döntős

2016. június 4. 17:03

Az országos ifjúsági bajnokság négyes döntőjének első elődöntőjében meglepetés született, az UVSE 6-3-ról elveszítette a mérkőzést a BVSC-vel szemben. A KSI legyőzte a csapatkapitányát elveszítő Egert.

A címvédő UVSE esélyesebb volt az első elődöntőben, az alapszakaszban kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtott, a BVSC ugyanakkor most is bebizonyította, hogy csapatként talán a legjobb. Már 6-3-ra is vezetett ugyanis Dávid Zoltán csapata, de innen is fel tudott állni Szűcs Levente csapata, amelyben megint jól védett Várhegyi Dániel – legalábbis a legvégén, az utolsó negyedben, amikor igazán fontos volt.

A meccs első szakaszában Vértes Dániel tett ugyanígy, és az UVSE-nek is jobban ment, főleg támadásban. Sok kiállítás volt a meccsen, harcos ütközet volt, a lilák 4 ötméterest is lőhettek, a BVSC kettőt. A második negyed végén tudott elhúzni az UVSE, és amikor a fordulás után egy gólra feljöttek a zuglóiak, még volt válaszuk, méghozzá Vértes remek indítása után Szatmári Kristóf lőtt szépen a kapuba egy megúszás után. Aztán a harmadik negyed legvégén Sugár Péter óriási gólt lőtt, ezzel egyenlített a BVSC.

DSC09618.JPGSőt, Pintér Ákos büntetőjével a vezetést is átvette, ezt Szentesi Dániel egy csavarral egyenlítette ki (8-8). A vége nagy izgalmakat tartogatott, 22 másodperccel a vége előtt Mladoniczky Tibor a jobb szélről okosan lőtt a kapuba.

A BVSC akkor jutott el a döntőbe, amikor kevésbé számítottak rá – legalábbis a tavalyi szezonban erre nagyobb esélyt adtak, bár Szűcs Levente elmondta, maga a négybe kerülés akkor is meglepetés volt.

Fotó: Dobos Sándor

Fotó: Dobos Sándor

A másik elődöntőben nem született váratlan eredmény, ehhez persze az is kellett, hogy Biros Barnabást 5-4-es KSI-vezetésnél Homonnai játékvezető kiállítsa. Addig ugyanis jól tartotta magát az Eger, sőt, még a harmadik negyed végén sem látszott, hogy kiütés lesz a vége. Aztán az lett, a KSI az alapszakaszt megnyerte, és ezúttal a döntőbe jutás is sikerült.

Eredmények – ifjúsági bajnokság, elődöntők:

UVSE-Continental-BVSC-Zugló 10-11 (2-1, 4-2, 1-4, 3-4)
Gólszerzők:
Szatmári 3, Korbács 2, Vadovics V. 2, Szentesi D., Csicsáky, Németh D., illetve Pintér 4, Sugár 2, Lipták, Rábavölgyi, Rózsavölgyi, Mladoniczky, Fodor

KSI-Eger 11-5 (2-1, 0-2, 2-1, 7-1)
Gólszerzők:
Lévai A. 3, Kósa 2, Kardos A. 2, Zerinváry, Teleki, Hevesi, Schmölz, illetve Biros B. 2, Mata, Szalai, Horváth L.

A vasárnapi program (Széchy-medence):


A bronzéremért:


UVSE-Eger – 16 óra

Döntő:

KSI-BVSC – 17 óra 30

-dobos-
Vízilabda hírek
ifibajnokság
ksi
ftc
eger
uvse
szentes
vasas
BVSC