cover image
Egyéb

„Akkor leszünk jó sportolók, ha holnap nyerünk”

2016. június 3. 20:56

Meglehetősen csalódottak voltak a Szolnok játékosai az Olympiakosz elleni vereséget követően, és ennél jobban nem is tudunk velük együtt érezni. Drámai volt a görögök utolsó gólja. Reakciók.

Amint arról írtunk, a Szolnoki Dózsa-Közgép 8-7-es vereséget szenvedett az ebben az évben a BL-ben még veretlen Olympiakosz Pireusztól a Bajnokok Ligája margitszigeti Hatos Döntőjének első elődöntőjében.

Az utolsó gólt a görögök 2 másodperccel a vége előtt lőtték, egy szabaddobás után Varga Dénes kezéről pattant a labda az egyébként pazarul védő Nagy Viktor kapujába.

Vélemények a meccs után:

Jansik Dávid, a Szolnok játékosa:

„Mindenki látta a mérkőzést, úgy érzem, az elején maximálisan úgy játszottunk, ahogy szerettünk volna. Domináltunk, sikerült pár góllal elmennünk. Nem tudom, mi zökkentett ki minket, de a végén nem tudtuk belőni az emberelőnyeinket, és aztán kaptuk a legvégén ezt a gólt… Nem volt semmi meglepő a görögök játékában, elemeztünk, videóztunk, nem leptek meg minket. Holnapra összeszedjük magunkat, és a kilátogató nézők miatt megpróbáljuk megszerezni a bronzérmet.”

Kis Gábor, a Szolnok játékosa:

„Nagyon jól játszottunk, a mérkőzés elején felvettük a ritmust, irányítottunk, de aztán az utolsó másfél negyedben elfáradtunk, és lefőtt a kávé, ha lehet ilyet mondani. Nem abban látszott ez, hogy lefordultak rólunk, hanem az igazság az, hogy fejben. Sok olyan döntést hoztunk, ami nem volt jó, korán lőttünk el labdákat, a fórkihasználás is rossz lett, ez is a fáradtságnak köszönhető. Engem foglalkoztat a harmadik hely, de még dühöngök egy kicsit, mert nagyon nagy lehetőséget szalasztottunk el. Akkor leszünk jó sportolók, ha meg tudjuk nyerni azt a meccset.”

Zsivko Gocics, a Szolnok csapatkapitánya:

„Két és fél negyedik diktáltuk az iramot, jól ment a játék, az emberfórban nem voltunk ugyan türelmesek, de jól ment az is. Az utolsó másfél negyedben kicsit belefáradtunk. Nagyon kemény meccs volt tegnap is, ma is, sokat dolgoztunk. A legvégén egyszerűen odaadtuk a lehetőséget, hogy visszajöjjenek a meccsbe. Sajnos szépen is éltek a lehetőséggel, és még vezettek is. Aztán Vámos Marcikának köszönhetően újra visszajöttünk, és ott volt az esély a győzelemre. Talán egy kicsit hamar lőttük el az utolsó emberelőnyt, ami meg aztán jött… Egyszerűen nem tudok mit mondani, jó pár éve játszom, de ilyet még nem láttam… De ilyen a sport. Ma nem velünk volt a sors. De az ilyen jelenetekért érdemes sportolni, ezért nagyszerű a sport – még ha most ebből mi vesztesként kerültünk ki. Gratulálok az Olympiakosznak, megérdemelték, de a saját csapatomnak is gratulálok, mert jól küzdöttünk. Azon leszünk, hogy megnyerjük a holnapi meccset.”

Cseh Sándor,
a Szolnok vezetőedzője:

„Jól játszottunk, az első háromban kifejezetten. Aztán fejben elfáradtunk, de úgy érzem, voltak fórjaink, helyzeteink, nem is egy, hanem két-három olyan helyzet, amiben hibáztunk. Annak ellenére, hogy jól ki voltak dolgozva ezek az akciók. Csak aztán bravúrral védett az ellenfél kapusa, vagy kapufára lőttük, és hát az ellenfél előbb-utóbb betalál. De ezt a hullámvölgyet is megfordítottuk, a végén mi támadhattunk a győzelemért. Nem sikerült. Maximálisan koncentráltak a játékosok, kivéve egy 3-4 perces periódust, amikor időt is kértem. Aztán felálltunk, és visszahoztuk a meccset. Nehéz lesz összeszedni magunkat holnapra, hiszen ma kikaptunk, de nem lesz más választásunk.”

Theodoros Vlachos, az Olympiakosz vezetőedzője:

"Azt kértem a játékosoktól az utolsó akciónál, hogy valami egyszerű támadást vezessenek, hiszen kevés volt az idő. Hogy aztán végül mi sült ki belőle, az egy más kérdés, egy másik történet. Azt kell mondjam, nem fair így elveszíteni egy Bajnokok Ligája-elődöntőt. A Szolnok egy fantasztikus csapat, sokkal többet érdemelne, de a sport ilyen. Ami a saját csapatomat illeti, két és fél negyedig nem azt játszottuk, amit szerettünk volna, de aztán elkaptuk a ritmust."

-ds-
Vízilabda hírek
Final Six Budapest - Hírek
final 6
BL Final Six
f6
Bajnokok Ligája
szolnok
cseh sándor