cover image
Egyéb

„Aránylag magabiztos győzelem volt”

2016. június 2. 22:15

Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője elégedett, és azt mondja, a frissebb Olympiakosz elleni elődöntőben óriási szívvel kell majd játszani csapatának, így lehet esélye. A remeklő Nagy Viktor a társaság egységét, magabiztosságát emelte ki. Jesus Martin csapata szurkolóit sajnálja elsősorban.

Mint beszámoltunk róla, a Szolnok végig vezetve 7–5-re legyőzte a Barcelonetát, így pénteken elődöntőt játszhat az Olympiakosz ellen.


Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője:
„Tudtuk, hogy a Barceloneta keményen kezd, erre nagyon jól reagáltunk az első negyedben. Utána, a második-harmadik negyedben játszottuk azt, amit igazán kell. Ott jól játszottunk. A negyedikben már picit azt éreztem, kicsit nyom is minket, hogy Magyarországon bejussunk a négy közé, ezért ott már nem annyira játszottunk, görcsösen őriztük az előnyt. Összességében elégedett vagyok, aránylag magabiztos győzelem volt, a védekezés nagyon jó lábakon állt, Nagy Viktor nagyon jól védett. Viszont felmerül egy nagy probléma, ha ez probléma: most egy éjszakánk lesz, hogy felkészüljünk a Pireuszra, amely eleve sokkal pihentebben érkezett ide, és most mi még játszottunk egy ilyen meccset. Nem annyira szeretem az élsportban ezt a szívvel kell játszani szöveget, mert minden szívvel és hittel kell, ugyanakkor azt gondolom, holnap ez az egyetlen út maradt előttünk.”

Jesus Martin, a Barceloneta vezetőedzője:
„Nagyon sajnálom, a Szolnok jobb volt. Öt góllal nem lehet meccset nyerni. Nem az ötödik helyért jöttünk, de ha már így alakult, pénteken megpróbálunk nyerni, bár az Eger ellen sem számítok könnyebb csatára. A szurkolóinknak tartozunk annyival, hogy odategyünk magunkat, köszönjük nekik, hogy elkísértek bennünket, és drukkoltak nekünk.”

Szirányi Balázs, a Barceloneta játékosa:
„Nagyon csalódott vagyok, különösen támadásban múltuk alul magunkat. Többre, sokkal többre számítottunk, ám ezen a meccsen semmi sem sikerült a csapatnak.”

Nagy Viktor, a Szolnok kapusa:
„Úgy ugrottunk be a vízbe, hogy ezt mi ma mindenképpen megnyerjük, nem adunk esélyt az ellenfélnek. Minden momentumon ezt éreztem. A támadáson, a védekezésen, a blokkoláson, egy-egy védésemen, mindenen. Minden megmozdulásunkban az volt benne, hogy ma nincs esélye a Barcelonetának. El kell venni az esélyt az ellenféltől, azért pedig nagyon meg kellett dolgozni. Ezt tette az egész csapat, nagyon jó meccs volt. A holnapi? Nézőpont kérdése: mondhatjuk, hogy mi meccsben vagyunk, ők meg nem. Mondhatjuk, hogy ők pihentebbek, mi meg fáradtabbak. Amikor beugrunk majd a vízbe, senkit nem fog érdekelni a múlt.”

Kis Gábor, a Szolnok játékosa:
„Magabiztos volt a csapat, ez talán a legfontosabb kiemelni. Végig kézben tartottuk a meccset, s bár néha akadtak meleg pillanatok, valahogy mindig átvészeltük ezeket, jókor lőttünk gólokat, így voltaképpen nem adtunk sok esélyt nekik.”
Vízilabda hírek
Final Six Budapest - Hírek
bl
szolnok
barceloneta
cseh sándor
Nagy Viktor