cover image
Egyéb

Vízilabdával jön a Budapesti Nagy Sportágválasztó

2016. május 25. 14:55

A hétvége nyitányán következik a 18. Budapesti Nagy Sportágválasztó Kőbányán, a Maglódi úton. 101 sportágat és 7 parasportot lehet kipróbálni, ez rekord! Kiss Gergely az esemény nagykövete.

„Várom a csúcsdöntést, hogy a tavalyi 22 ezres létszámot felülmúljuk” – mondta a háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely a Nagy Sportágválasztó szerdai sajtótájékoztatóján a Magyar Olimpiai Bizottság székházában. Hozzátette, mindig örömteli gyerekekkel kapcsolatos sportesemény mellé állni, szívügye az utánpótlás-nevelés, és az, hogy minél több gyermek a sport mellé álljon.

Márpedig a Nagy Sportágválasztónak ez a fő célja, amellett, hogy maga a rendezvény is szórakoztató és kiváló program. 101 sportágat lehet kipróbálni pénteken és szombaton, hogy aztán a gyerekek és a szülők akár meg is hozzák a döntést a későbbi sportolásról.

A kőbányai Merkapt Sportközpont ad otthont a rendezvénynek (Maglódi út 12/A), a MOB és a Magyar Paralimpiai Bizottság is támogatja a hétvégi eseményt, ahol hét parasportot lehet kipróbálni – ez eddig nem volt lehetséges.

bnsv_2016_MAJ_Oldal_1.jpgA Mini 5próba Rióba rendezvénysorozata is kitelepül a Nagy Sportágválasztóra, és lehet találkozni majd élsportolókkal, olimpiai bajnokokkal, neves közéleti személyiségekkel.

A vízilabdát Gangl Edina és Bisztritsányi Dávid képviseli majd a helyszínen, ők ott lesznek a pénteki megnyitón.

Ez egyébként a 18. Budapesti Nagy Sportágválasztó, azaz nagykorú lett a rendezvény, amely mint mindig, most is ingyenes lesz. Pénteken egyébként az iskoláké lesz a főszerep, keresik a legsportosabb iskolát is, míg a szombatra családi napként tekinthetünk.

Budapesti Nagy Sportágválasztó tehát május 27-én és 28-án, 9 és 17 óra között a Maglódi út 12/A alatt működő hatalmas sportközpontban.
Vízilabda hírek
nagy sportágválasztó