cover image
Egyéb

Jön az 1. Országos Baby Kupa!

2016. május 25. 12:06

A Magyar Vízilabda Szövetség elfogadta az Utánpótlás Bizottság javaslatát, így az U10-es korosztály számára külön kupát rendeznek.

Az U10-es korosztály számára először a Dunántúli-régió szervezett tornát, majd ebben a szezonban már Budapesten, az Alföldi-, és az Észak-keleti régióban is megrendezték a baby bajnokságot.
 
Most a négy régió két-két csapata számára külön kupát írt ki az MVLSZ, amelyet június 4-én, Tatabányán rendeznek meg 10 és 15 óra között. A csapatokban 2005-ben vagy korábban született gyermekek vesznek részt.

A kicsik meccseit az 50-es medence két végében, 12 méter szélességű pályákon, kis kapukat használva, 3-as labdával rendezik. A csapatok 14 játékost nevezhetnek, de a meccsekre csak 12-t, egyszerre 5+1 játékos lehet a vízben, és a 2x6 játékost arányosan kell szerepeltetni a kiírás szerint. A játékidő 2x8 perc, futóórával, a kiállított játékos azonnal visszajöhet, amint elérte a zónát. Egész meccsen kötelező a szoros emberfogás, míg a büntetőt 4 méterről lövik majd a gyerekek.


A tornára a következő csapatok neveztek: BVSC, Ferencváros, Nyíregyháza, Miskolc, Szombathely, Kaposvár, Tatabánya, Szeged
Vízilabda hírek
baby kupa
baby bajnokság