cover image
Egyéb

Eger-Szolnok: itt a negyedik epizód

2016. május 25. 8:56

A szerda nagy kérdése az, hogy a befejezőrész következik-e az E.ON férfi ob I. döntőjében, vagy még folytatják a csapatok, és Szolnokon, szombaton dől el a bajnoki cím sorsa. 2-1-es szolnoki vezetésről indul az egri mérkőzés, este 8-tól.

Örülhetünk, mi, semleges vízilabdadrukkerek, ugyanis remek a férfidöntő ebben a szezonban. Izgalmas, kiélezett és magas színvonalú, ráadásul a két legjobb csapat vívja, tele válogatott klasszisokkal - kiváló felvezetés ez a június 2. és 4. között rendezendő Bajnokok Ligája Hatos Döntőre is. 
 
Az első mérkőzést három góllal hozta a Szolnok, majd büntetőkkel nyert Egerben, hogy aztán elmaradjon a bajnokavatás legutóbb, merthogy az Eger meglepte Varga Dánieléket a Tiszaligetben. Természetesen Eger lázban ég, a klub weboldala szerint minden eddiginél nagyobb az érdeklődés a szerdai mérkőzés iránt, telt ház lesz a Bitskey-uszodában, ez pedig klubhovatartozástól függetlenül mindig nagyszerű látvány.
 
"Egyetlen célom van, hogy szombaton, Szolnokon legyen bajnokavatás" -
nyilatkozta lényegretörően Dabrowski Norbert az egriek honlapjának, Biros Péter csapatkapitány, aki egészen biztosan utolsó mérkőzését játssza Egerben, kicsit bővebben nézett a mérkőzés elé:

"Úgy gondolom, hogy semmi más nem dönt, csak az, ki bírja jobban fejben, mentálisan kinek sikerül jobban felkészülni. Fizikailag egyik csapatnak sem lehet problémája, taktikázni sem nagyon lehet, mert ismerjük egymást épp eléggé. Az, hogy nekem ez lesz az utolsó hazai mérkőzésem, hát… még különlegesebbé teszi számomra. Szeretnék győztesen és jó játékkal búcsúzni a fantasztikus egri közönségtől."
 
Ezt szeretné megakadályozni a Szolnok, amely bármennyire is tiszteli Biros Pétert, elrontaná ezt az egri estét.

"Természetesen nem olyan könnyű ebből felállni. Én nagyon szerettem volna győzni, szerettem volna, ha megnyerjük, de ugyanakkor meg érdekesnek találom ezt a mostani feladatot, és igazából nem vagyok nagyon elkeseredve. Kíváncsi vagyok, hogy mit fogunk tudni nyújtani a következő meccseken" - ezt Cseh Sándor nyilatkozta a szolnokiak weboldalán.
 
A címvédő vezetőedzőjét piros lappal "jutalmazták" a játékvezetők a legutóbbi mérkőzésen (az automatikus egymeccses eltiltást kapta), mint ahogyan Kósz Zoltánt (őt két meccsre tiltották el) is, egyikőjük sem lehet ott a kispadon, Kovács István szakmai igazgató fog meccselni.

"Igazából azt érzem, hogy túl szép lett volna, hogy háromból három meccset megnyerjünk. Valószínűleg ez így volt megírva. Meg akarjuk nyerni a bajnokságot és azért utazunk Egerbe, hogy ezt valóra is váltsuk, nincs mese. Fel fogunk készülni a szerdai meccsre lelkileg, fizikálisan, mindenhogyan, és teljes erőbedobással, friss fejjel fogunk beugrani. Meg akarjuk nyerni Egerben a bajnokságot"
- ezt már Nagy Viktor fogalmazta meg, aki várhatóan főszereplő lesz Egerben is.
 
Nekünk nem marad más, mint hátradőlni, és figyelni a két remek csapat nagy küzdelmét. A meccset az MVLSZ applikációján és az M4 Sporton lehet élőben követni.

E.ON OB I., férfiak, döntő, 4. mérkőzés:
 
ZF-Eger–Szolnoki Dózsa-Közgép
Eger, Bitskey-uszoda, 20 óra (TV: M4 Sport)
Vezeti:
dr. Molnár Tamás, Molnár Péter
Vízilabda hírek
eger
szolnok
dabrowski norbert
cseh sándor