cover image
Egyéb

Egy lépésre az UVSE a címvédéstől

2016. május 11. 20:57

A Dunaújváros ezúttal is óriási csatára késztette a bajnokot, ám az a Keszthelyi Rita, Tóth Ildikó duó vezérletével végig vezetve 8–6-ra megnyerte a mérkőzést, és egy győzelemre került attól, hogy újra első legyen.

… és akkor Gurisatti Grétát az első negyed végén cserével végleg kiállították. Hatalmas érvágás volt ez a dunaújvárosiaknak, akik ezzel egyik vezérüket veszítették. A válogatott játékos visszaúszás közben Keszthelyi Ritával akadt össze, neki rúgott vissza, s ülhetett végül idejekorán a padra. Nem volt könnyű dolga amúgy a játékvezetőknek, hiszen a felek nem kímélték egymást, a szoros védekezést szó szerint értette mindenki, csoda, hogy nem szakadtak a dresszek, avagy többen voltak, akik feltették a kérdést: „Ok, hogy ez cserés, de akkor miért csak ez?” 1–2-t írtunk ekkor, hiszen Garda Krisztina kihagyott egy ötméterest (voltaképpen hasba lőtte Gangl Edinát), igaz utána akciógóllal javított – csak az UVSE előtte Tóth Ildikó, utána pedig Csabai Dóra lévén volt eredményes. Sőt a válogatott centere még egy akciógólt „összekapart”, így 3–1-es negyeddel rajtolt a címvédő.

… és akkor Keszthelyi Rita újra varázsolt. A finálé első meccsének hősét (aki 7 gólt jegyzett a Margitszigeten) ketten szorongatták, de hiába, átverte őket. A szabaddobást nem szemtől szembe lőtte el a blokkok mellett/fölött, hanem csavart. Ahogy a női mezőnyben csak ő tud. Káprázatos gólja a második negyed 7. percében született, ezzel vezetett csapata 5–2-re, s tartotta kézben a továbbra is feszült partit. Mert az elején Szilágyi Dorottya kapufája után gólig jutott, ám Keszthelyi egy „mezei” akciógólt is jegyzett. És csak azért nem 2–6 állt a táblán, mert Antal Dóra mellélőtt egy ötméterest. Szilágyi a hazaiak első fórgólját szerezve szépített, majd a Tóth Ildikó–Brávik Fruzsina kettőst állították ki, ami a vendégek szempontjából volt szerencsétlen, hiszen centerük második hibájánál tartott.

… és akkor Menczinger Kata összeszorított fogakkal úszott, úszott előre, mindenkit lehagyott, a labda is érkezett, és nem volt pardon. Hiába volt már szinte a nyakán Keszthelyi, túljárt Gangl eszén, talpra ugrasztva a közönséget, egyúttal visszahozva 4–5-nél a reményeket. Az UVSE előtte három emberelőnyös helyzetet hagyott parlagon, avagy összeállt a hazai védelem – más kérdés, csapatkapitányának találata után kettős hátrányban már tehetetlen volt. Csabai gólja alakított 4–6-ra az állást, ami meg is maradt a harmadik dudaszóig, hiszen Vályi Fanni a végén fára lőtt egy hazai fórt.

… és akkor Szilágyi Dorottya elmosolyodott. A remekül védekező vendégek blokkolták lövését, pontosan érezte, elment a hajó. Ez nagyban Tóth Ildikó érdeme is, aki Garda pazar ejtése után kibrusztolt egy ötméterest, amelyet Keszthelyi váltott gólra, majd Menczinger mesterei lövését kiharcolt fórral, és egy hibátlan húzással (Antal Dóra ívelte tökéletesen a kezére a labdát) semlegesítette. Avagy kétszer is feljött egy gólra a Kasó Orsolya védéseire is alapozó Dunaújváros, ám az UVSE mindkétszer visszaállította a kétgólos különbséget.

… és akkor így 6–8-nál szólalt meg végén a duda, ami egyúttal azt jelenti, hogy egy lépésre került Áts Bertalan csapata attól, hogy megvédje bajnoki címét. Ezt a lépést szombaton hazai környezetben, a Hajós uszodában teheti meg – a dunaújvárosiak nyilván igyekeznek majd elnapolni mindezt. Az eddigieket látva a nagy csata ismét garantált.


Eredmény – Női bajnokság, döntő, 2. mérkőzés

Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk-Graphics–UVSE 6–8 (1–3, 2–2, 1–1, 2–2)
Dunaújváros, Fabó Éva Sportuszoda, vezette: Molnár P., Székely B.

DUNAÚJVÁROS:
Kasó – Szilágyi 2, Menczinger 2, Gurisatti, Garda 2, Vályi V., Somhegyi. Csere: Horváth B., Brávik F., Ziegler, Vályi F. Vezetőedző: Mihók Attila

UVSE: Gangl – Antal, Kisteleki H., Szücs G., Keszthelyi 3, Tóth I. 3, Csabai 2. Csere: Kuna, Kövesdi, Takács V. Vezetőedző: Áts Bertalan

Gól/emberelőnyből: 1/8, ill. 2/10

Gól/kettős emberelőnyből: –, ill. 1/1

Gól/ötméteresből: 0/1, ill. 1/2

Kipontozódott: Brávik F. (25. p.), Garda (28. p.)

Cserével végleg kiállítva: Gurisatti (8. p.)

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 az UVSE javára


Vízilabda hírek
női döntő
Dunaújváros-UVSE