cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Győzelemre hajt a Merész-csapat a pekingi Világliga Szuperdöntőjén

2013. május 30. 17:17

A Vodafone továbbra is segíti a világversenyekre induló magyar női és férfi vízilabda válogatott munkáját.

Csak nemrég zárult a női és férfi vízilabdások Vodafone Országos Bajnoksága, a pihenés azonban még igencsak messze van, hiszen számos sportolóra máris újabb összecsapások várnak a válogatott soraiban.

A női válogatottnak legközelebb június 1-jén kell helyt állnia a pekingi Világliga Szuperdöntőjén, amelyre két nappal ezelőtt kezdték meg a közös felkészülést Merész András szövetségi kapitány vezetésével. „Nagyon büszke vagyok arra, hogy eljutottunk idáig, és a lányok jelenlegi felkészültségét tekintve nagyon bízom abban, hogy komoly eredményekkel térhetünk haza a világligáról. Fontos számunkra ez a verseny, hiszen a Világliga döntőjébe kerülni már önmagában is kiváló eredmény, reméljük, hogy éremmel a nyakunkban térhetünk haza Pekingből – mondta el Merész András.

Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, hozzátette: ”Minden egyes világverseny kulcsfontosságú a csapatok megítélése szempontjából. Bízom benne, hogy a Barcelonából való visszatérés után mindannyian úgy fogjuk érezni, hogy mind a női mind a férfi válogatott népszerűsége még tovább nőtt! A Szombathelyen megrendezendő junior vízilabda világbajnokságon pedig őszintén bízom benne, hogy megismerkedhetünk pár jövőbeli olimpiai bajnokkal is.

A Vodafone és a Magyar Vízilabda Szövetség először 2007 októberében kötött támogatói szerződést, amelynek keretén belül a telekommunikációs cég többek között segítette az utánpótlás nevelést, illetve a férfi és női vízilabda válogatott felkészülését a nemzetközi versenyekre. A sikeres összefogás a 2009-es hosszabbítás után 2013-ban is folytatódik, a további egy évvel meghosszabbított szerződés értelmében. A támogatói szerződés a női és a férfi válogatott,valamint az utánpótlás munkáját is érinti.

„A több mint 5 éve tartó együttműködésünk alatt a válogatott tagjai számtalan kiváló eredménnyel és sportemberi teljesítménnyel büszkélkedhettek, amely példamutató lehet mindenki számára. Biztos vagyok benne, hogy a tovább folytatódó közös munkának köszönhetően még több sikernek örülhet majdnemcsak a Vodafone és a válogatott, hanem az egész ország. De addig is őszintén gratulálok Eger városának, valamint a ZF-Eger férfi és női vízilabda csapatának, akik mindenkit megelőzve megnyerték az idei Vodafone Országos Bajnokságot”
– mondta el dr. Beck György, a Vodafone Magyarország elnöke.
Vízilabda hírek
Női válogatott
Merész András
világliga
peking
vodafone
kemény dénes
beck györgy