cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

„Ki szeretnénk jutni a Világliga-döntőre” – Benedek Tibor kerete

2016. május 4. 14:15

A férfiválogatott szövetségi kapitánya megnevezte a görögök elleni keddi, szentesi Világliga-selejtezőre készülő keretét.

Benedek Tibor elmondta, a trieszti csapatra számít, arra a keretre, amely kiharcolta a riói olimpiai részvételt. Egészen pontosan egyetlen változást eszközölt: Bedő Krisztián helyett Tóth Márton lesz ott a mérkőzésen.

„Folytatni szeretnénk azt a munkát, amit a kvalifikációs tornán elkezdtünk. Szeretnénk kijutni a Szuperdöntőre, és ennek szellemében megnyerni a mérkőzést” – mondta a kapitány, aki vasárnap este találkozik a kerettel.

A magyar válogatott 12-8-ra kikapott Görögországtól a selejtező-sorozat korábbi szakaszában, azaz a kínai Szuperdöntőhöz 5 góllal kellene megverni a világbajnoki bronzérmest.

A magyar válogatott kerete:

Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa-Közgép), Bisztritsányi Dávid (A-Híd-OSC-Újbuda) – kapusok

Hosnyánszky Norbert, Szivós Márton, Zalánki Gergő, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs (ZF-Eger), Varga Dénes, Varga Dániel, Vámos Márton (Szolnoki Dózsa-Közgép), Decker Ádám (A-Híd-OSC-Újbuda), Manhercz Krisztián (Contitech-Szeged-Diapolo), Tóth Márton (FTC-PQS Waterpolo) – mezőnyjátékosok

vilagligaplakatszentes.jpgA keddi program, május 10.:

Magyarország-Görögország – Szentes, 17 óra (TV: M4 Sport)
Románia-Grúzia

A Világliga-selejtezőcsoport állása:

1. Görögország 15 pont
2. Magyarország 12 pont
3. Románia 3 pont
4. Grúzia 0 pont

-ds-
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Férfi válogatott
Benedek Tibor